Αρχές Νοεμβρίου το 13o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού

Newsroom
24/05/2022 11:42
 
 
 

 

Από τις 4 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αμοργού, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, ο Δήμος Αμοργού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στο Φεστιβάλ (το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς και είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ CIFFT που εδρεύει στη Βιέννη), συμμετέχουν, διαγωνίζονται και βραβεύονται θεματικές ταινίες από όλο τον κόσμο.

Συγχρόνως, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί η 5η Ακαδημία Κινηματογράφου Αμοργού, με μαθητές από διάφορες χώρες και σημαντικούς καθηγητές στο χώρο του κινηματογράφου, workshops, masterclasses και σημαντικές ομιλίες για το Σινεμά. Οι συμμετέχοντες ξεναγούνται σε όλα τα σημαντικά μέρη του νησιού (Χώρα, βυζαντινό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, αρχαίους οικισμούς της Αμοργού, ελληνιστικό Πύργο στην Αρκεσίνη), δοκιμάζουν τοπικά προϊόντα και τοπικές σπεσιαλιτέ, γνωρίζουν τα φημισμένα βότανα της Αμοργού κι απολαμβάνουν τοπικούς χορούς και μουσική, ενώ έρχονται σε επαφή με τους ντόπιους και τα μέρη, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν έμπνευση για έναν κινηματογραφιστή κι έναν καλλιτέχνη γενικότερα.

Ο τρόπος αυτής της προσέγγισης αφορά μια ολιστική αντιμετώπιση της γνωριμίας και της κουλτούρας ενός τόπου, αλλά και των ανθρώπων μέσα από την τέχνη σε όλες τις μορφές.

Παράλληλα, διεξάγονται όλες οι πολιτιστικές δράσεις του Πολιτιστικού Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ με ομιλίες σχετικές με τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη γαστρονομία και το περιβάλλον.

Ο θεσμός του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Αμοργού έχει μια σπουδαία ιστορία που αριθμεί 30 συναπτά έτη και διεξάγεται στο Aegialis Hotel and Spa. Είναι πολύ σημαντικός για το νησί, τις Κυκλάδες, αλλά και για όλη την χώρα, αφού έχει καταφέρει να αποτελέσει σημείο αναφοράς στα Διεθνή Φεστιβάλ.

Μέσα στο Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα κι άλλες δράσεις. Με μια απάντηση θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, επιλέγοντας απλώς τον τρόπο που θα το κάνουν. Ασυνήθιστες ιδέες και project που σκοπό έχουν να κάνουν το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικο και τον ηλικιωμένο , τον καλλιτέχνη και τον απλό άνθρωπο, να εκφραστεί… Η έκφραση άλλωστε δεν είναι το κύτταρο της Τέχνης;

(Visited 131 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*