«Ταπισερί»: Υφαντική διαχρονία στον Πύργο Μπαζαίου (φώτος)

Newsroom
29/06/2022 19:38
 
 
 

 

Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 άνοιξε για το κοινό η έκθεση σύγχρονης υφαντικής τέχνης «ΤΑΠΙΣΕΡΙ» στον Πύργο Μπαζαίου, στην ενδοχώρα της Νάξου.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού, μαζί με τον διοργανωτή Μάριο Βαζαίο και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν (Ζωή Γαϊτανίδου, Μαίρη Γαλάνη-Κρητικού, Ειρήνη Γκόνου, Μαρία Γρηγορίου, Ζαχαριουδάκη, Νίκο Κόνιαρη, Μάρω Κορνηλάκη, Μαρία Κώτσου, Πανδώρα Μουρίκη, Σοφία Πάσχου, Ισμήνη Σαμανίδου, Ιωάννα Τερλίδου) υποδέχθηκαν τους φιλότεχνους επισκέπτες και τους ξενάγησαν στους χώρους του πύργου και στα έργα.

Χρησιμοποιώντας βαμβάκι, λινάρι, φυτίλι, τσουβάλι, μαλλί και μετάξι, σύρμα, υφάσματα, κλωστές, χειροποίητο χαρτί και χαρτόνι, γιούτα, σιζάλ, καλάμια και ξύλα, βαφές και κουρέλια, οι καλλιτέχνες εξερευνούν, επαναπροσδιορίζουν και ανασυνθέτουν την υφαντική διαχρονία, ορίζοντας παράλληλα άλλους τρόπους, επινοώντας αυτοδίδακτες μεθόδους χειρωναξίας και προτείνοντας νεωτερικά υφασμένα τοπία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται εργαστήρια για παιδιά που οδηγεί η Φιλίππα Φώρακα και εργαστήρια για μεγάλους, που οδηγεί η Ειρήνη Γκόνου.

Info
ΤΑΠΙΣΕΡΙ – TAPISSERIE
Πύργος Μπαζαίου, Νάξος
26 Ιουνίου – 2 Οκτωβρίου 2022
Καθημερινά: 10.00-17.00 εκτός Δευτέρας

 

(Visited 352 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*