ΟΝΑΣ: Έκθεση με έργα Ναξίων δημιουργών στο Γαλάτσι

Newsroom
13/07/2022 15:21
 
 
 

 

Στον πολιτιστικό χώρο «ΚΑΜΙΝΙ» του Δήμου Γαλατσίου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 τα εγκαίνια της «Έκθεσης Ναξίων Δημιουργών», που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.).

Οικοδεσπότες ήταν τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ. και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες που περιηγήθηκαν στο χώρο, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τα έργα, καθώς και την ευαρέσκεια τους για την εκδήλωση.

Προλογίζοντας την έκθεση, ο πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. κ. Μανώλης Καλαϊτζής, ευχαρίστησε τους δημιουργούς που παίρνουν μέρος σε αυτή, τους επισκέπτες, καθώς και τον Δήμαρχο Γαλατσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση του πολιτιστικού χώρου. Επίσης, εστίασε στο γεγονός ότι η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών είναι η πρώτη πολιτιστική εκδήλωση που οργανώνει η Ομοσπονδία μετά τις δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Επιπλέον, ο κ. Καλαϊτζής ανέφερε ότι υπάρχει η πιθανότητα διοργάνωσης έκθεσης το φθινόπωρο στη Νάξο.

Στη συνέχεια, η Γ.Γ. της Ο.ΝΑ.Σ. κα Ευανθία Ζιούλη αναφέρθηκε τόσο στην Τέχνη, η οποία ως γέφυρα συνδέει τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τους αιώνες, όσο και στη δυναμική που εκπέμπουν τα έργα, επιτρέποντας στον θεατή να ανακαλέσει αναμνήσεις, συναισθήματα, βιώματα προσωπικά που συμβάλλουν στην αισθητική απόλαυση της θέασης. Ακολούθως, η κα Ζιούλη «σύστησε» τους συμμετέχοντες δημιουργούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά του προσωπικού καλλιτεχνικού τους ύφους.

Οι δώδεκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Βουγάς Παναγιώτης, Δέτση Καλλιόπη, Επταημέρου Ματίνα, Καραποστόλη Μαρία, Καρούση Μαρίνα, Καρποντίνης Γιώργος, Μάκαρη Ρένα, Νικολάκης Θοδωρής, Ουζούνογλου Κωνσταντίνα, Πιεράκου Χριστίνα, Ρουφάνη Μαρία, Σκοπού-Ρουφάνη Δέσποινα.

Σημειώνεται ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, την επισκέφτηκαν ο κ. Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος του «Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δ. Γαλατσίου- ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ» και η κα Πετρούλα Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

(Visited 204 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*