«Στην τύχη ο Μπαλταζάρ», στην αυλή της πρώην σχολής Ουρσουλινών η προβολή

Newsroom
23/08/2022 13:20
 
 
 

Την ταινία «Στην τύχη ο Μπαλταζάρ (Au Hasard Balthazar)» του Ρομπέρ Μπρεσόν θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 21:30, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Όπως πάντα, η προβολή θα φιλοξενηθεί στην αυλή του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (πρώην σχολή Ουρσουλινών) στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου (λειτουργεί και ασανσέρ στην ανατολική πλευρά του Κάστρου, απ’ τη μεριά της Αγίας Κυριακής).

Λίγα λόγια για την ταινία

ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ Ο ΜΠΑΛΤΑΖΑΡ / AU HASARD BALTHAZAR
Γαλλία, 1966
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Μπρεσόν

Μουσική: Ζαν Βινέρ

Φωτογραφία: Ζισλέν Κλοκέ

Πρωταγωνιστούν: Αν Βιαζέμσκι, Φρανσουά Λαφάρζ, Ναταλί Ζουαγιό, Φιλίπ Ασελάν, Γουόλτερ Γκριν

Διάρκεια: 95΄

Το «Στην τύ­χη ο Μπαλ­τά­ζαρ» (1966), εί­ναι η ιστο­ρία ενός γαϊ­δα­ρά­κου. Από όταν ήταν μι­κρός, τό­τε που τον αγα­πού­σαν και τον φρό­ντι­ζαν τα παι­διά του αφε­ντι­κού του, μέ­χρι που με­γά­λω­σε και ανα­γκά­στη­κε να γνω­ρί­σει το σκλη­ρό πρό­σω­πο του κό­σμου -και των αν­θρώ­πων. Τί­πο­τα πε­ρισ­σό­τε­ρο, τί­πο­τα λι­γό­τε­ρο. Κι όμως, εν­δέ­χε­ται να μην έχει γυ­ρι­στεί ται­νία πιο κα­τα­νυ­κτι­κή από κα­τα­βο­λής σι­νε­μά. Κά­ποιος έγρα­ψε πως αυ­τό το φιλμ, εμπε­ριέ­χει σε μιά­μι­ση ώρα όλη την ιστο­ρία του κό­σμου. Μπο­ρεί να εί­ναι κι έτσι.

 

(Visited 304 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*