Syros Jazz Festival 2022: Γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Newsroom
07/09/2022 13:43
 
 
 

Την πρώτη του δεκαετία κλείνει φέτος το Syros Jazz Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων, με συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι συναυλίες στο Θέατρο Απόλλων (στις 9 το βράδυ) με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, ο οποίος με παρέα τον κιθαρίστα Τηλέμαχο Μούσα θα παρουσιάσουν μια πρωτότυπη διάλεξη-συναυλία με τίτλο «Τζαζ αυτοσχεδιασμός και τεχνητή νοημοσύνη».

Στη συνέχεια το τρίο του Γιώργου Κοντραφούρη με τον Στέφανο Ανδρεάδη (κιθάρα) και τον Δημήτρη Κλωνή (ντραμς) θα παρουσιάσει μέρος από το άλμπουμ “London 3”, καθώς και από το “Abel – Flying Jazz Trio” που μόλις κυκλοφόρησε.

Οι συναυλίες του Σαββάτου ξεκινούν στις 9 το βράδυ, στο Θέατρο Απόλλων, με πρώτη εκείνη του Στάθη Άννινου. Μέσα από τον πλούσιο ήχο ενός πιάνου και με αφορμή πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και αγαπημένες του μουσικές από διαφορετικά μουσικά ρεύματα, ο Στάθης Άννινος δημιουργεί ένα πρόγραμμα γεμάτο από συγγένειες και αντιθέσεις, αναδεικνύοντας μία πολύπλευρη μουσική ιδιοσυγκρασία η οποία ξεπερνάει τις μουσικές κατηγορίες και τα στιλ.

Η βραδιά θα κλείσει με το Obradovic-Tixier Duo. H Κροάτισσα ντράμερ και ο Γάλλος πιανίστας δημιουργούν έναν σύγχρονο και κομψό ήχο που συνδυάζει ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα υφαίνοντας μια μαγευτική ιστορία.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το φεστιβάλ φιλοξενεί δύο από τα καλύτερα piano trio της χώρας μας. Ξεκίνημα κάνει ο Μένιος Γούναρης με το τρίο του, παρουσιάζοντας το καινούριο άλμπουμ “Set in motion”. Μια δουλειά εμπνευσμένη και ηχογραφημένη εξολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, που, όπως μαρτυρά και ο τίτλος, προσπαθεί να αποτυπώσει την ανάγκη για δράση και δημιουργία. Το φεστιβάλ κλείνει με το Spiral Trio, του Σπύρου Μάνεση, του Αρίωνα Γυφτάκη και του Αναστάση Γούλιαρη, που θα ερμηνεύσει κυρίως υλικό από το καινούριο του
άλμπουμ “Broken Blue”.

Παράλληλες εκδηλώσεις

JAZZ MOMENTS
Έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Ζαχαράτου στην Αίθουσα Τέχνης Βάτη από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου (εγκαίνια: Πέμτπη 8/9 στις 19:00).
MAISHA PERCUSSION 08/09/2022
Η ομάδα αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς, που γοητεύτηκαν από τους ρυθμούς και την παράδοση της Δυτικής Αφρικής. Χρησιμοποιώντας τα μπασοτύμπανα DunDun και τα τύμπανα Djembe αποδίδουν παραδοσιακούς ρυθμούς της Δυτικής Αφρικής. Μέλη του σχήματος είναι ο Χρήστος Αδαμίδης, ο Γιάννης Λόης, ο Ανδρέας Κοζαδίνος και ο Δημήτρης Κωστέας.
SOFOKLIS KOSKINAS – PANTELIS PETRIDIS 09/09/2022
After concert event at Cantina Analogue (23:30).
PRESENTATION OF THE NEW SJF COMIC BOOK 10/09/2022
Παρουσίαση του δεύτερου ομαδικού βιβλίου κόμικ για την τζαζ μουσική, το οποίο δημιουργήθηκε από 16 Έλληνες κομίστες. Επιμέλεια: Νίκος Αλμπανόπουλος.

 

Syros Jazz Festival 2022

Ώρα Έναρξης: 21:00
Ελεύθερη είσοδος, με δελτίο ελεύθερης εισόδου (διάθεση δωρεάν δελτίων εισόδου για τις συναυλίες στο Θέατρο Απόλλων γίνονται μέσω του https://www.ticketservices.gr/event/syros-jazz-festival και τα ταμεία του Θεάτρου).

Αναλυτικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.syrosjazzfestival.gr (επικοινωνία: syrosjazzfestival@gmail.com).
Διοργάνωση: ΑΜΚΕ ReSolution.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου / Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.
Υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

(Visited 136 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*