Νάξος: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνητικών project “The Lure of Feeling” και “Arc Ending”

Newsroom
29/09/2022 15:32
 
 
 

 

Το ISLAND CONNECT είναι μια συνεργασία πέντε Οργανισμών των Παραστατικών Τεχνών από τη Δανία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Iρλανδία και την Ισπανία/Βαλεαρίδες Νήσους, που συνιστούν ένα Διεθνές Δίκτυο υποστήριξης των Ανταλλαγών, της Κινητικότητας και των Καλλιτεχνικών Διαμονών (residency) σε Ευρωπαϊκά νησιά.

Στο πλαίσιο αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ο συνεργαζόμενος Ελληνικός φορέας ΕΝΤΡΟΠΙΑ σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων φιλοξένησαν στο νησί της Νάξου, 19/9- 2/10/2022, Έλληνες [Ανδρονίκη Μαραθάκη (Xορογράφος, Eρμηνεύτρια), Έλτον Πετρή (Eρμηνευτής, Xορογράφος), Ναταλία Mαντά (Eρμηνεύτρια, Eικαστικός)] & Ισπανούς [Sebastia Bover (Δραματουργός), Pau Pascuale (Eρμηνευτής, Συγγραφέας)] καλλιτέχνες με τα ερευνητικά Ρroject “The Lure of Feeling” & “Arc Ending” αντίστοιχα.

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, στις 19.15, στο Πολιτιστικού Κέντρο της πρώην Σχολής των Ουρσουλίνων στο Κάστρο της Χώρας, θα μοιραστούν με το τοπικό κοινό τα αποτελέσματα των εδώ
residency ως έργα εν εξελίξει.

Ειδικότερα, η ελληνική ομάδα θα παρουσιάσει την έρευνά τους πάνω στο χρώμα μπλε, με τίτλο “Am I able to sense your blueness, my dearest world?”, που επικεντρώθηκε στο συντονισμό κίνησης και αισθητηριακών ερεθισμάτων που ενεργοποιούνται μέσα από μία “ξεχασμένη” παρατήρηση της θάλασσας και του ουρανού, ενώ η ισπανική ομάδα θα συζητήσει με το κοινό τους διάφορους τρόπους που η τελετουργία επιδρά στην αρχιτεκτονική & τις καθημερινές σχέσεις των ανθρώπων.

Ώρα προσέλευσης: 19.00

Είσοδος ελεύθερη.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Συντονισμός Προγράμματος: Μαρίλλη Μαστραντώνη

(Visited 90 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.