«Ταξίδεψαν» με το « Ένα φτερό» τα παιδιά της Αμοργού

Newsroom
20/03/2023 11:16
 
 
 

Ένα πλούσιο πολιτιστικό διήμερο για τα παιδιά της Αμοργού οργάνωσε ο Δήμος, με τη συμπαράσταση της Blue Star Ferries.

Επ’ ευκαιρία της επίσκεψης της Κωνσταντίνας Τασσοπούλου, η οποία – αυτή τη φορά – έφερε μαζί της το βιβλίο της «Ένα Φτερό» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο σε εικονογράφηση Νικολέττας Φιλιππίδη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δύο μοναδικές πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαρτίου. απόλαυσαν ανάγνωση, ζωγραφική και κατασκευές

Μικρά, αλλά και μεγαλύτερα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και γέμισαν την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου Λυκείου Αμοργού (στις 04/03) και τον Πολυχώρο «Άννα Συνοδινού» του Δημοτικού Σχολείου Αιγιάλης (στις 05/03), συμμετέχοντας στην αφήγηση, τη συζήτηση, τη ζωγραφική και τη χειροτεχνία του κυρίου Παγώνη. Το κυριότερο; Όλοι ένιωσαν το σημαντικό μήνυμα του βιβλίου: «εάν θέλεις να είσαι πραγματικά πλούσιος, τότε πρέπει να δίνεις, από την καρδιά σου κι από τα φτερά σου».

Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Τασσοπούλου περιέγραψε με υπέροχα λόγια το ταξίδι της στην Αμοργό: «Ήταν η δεύτερη φορά που επισκέφτηκα την Αμοργό. Την προηγούμενη φορά ήταν Χειμώνας, Φεβρουάριος του 2020 και λιαζόμουν με το κοντομάνικο. Τώρα ήταν Άνοιξη, Μάρτιος του 2023 και έβρεχε τις περισσότερες ώρες. Δύσκολα ξεμύτιζες για βόλτα, αλλά ευτυχώς, τα καταφέραμε να την περπατήσουμε λίγο. Η πανέμορφη Αμοργός με καλωσόρισε και πάλι. Με την απέριττη ομορφιά της, τους ευγενικούς της ανθρώπους, την αύρα της, την θαλασσινή της οσμή, την άδεια Χώρα της, τα γεμάτα χαμόγελα των παιδιών της. Κάποια από αυτά θυμόντουσαν πως με είχαν ξαναδεί. Θυμόντουσαν τι είχαμε πει και τι είχαμε κάνει, τρία χρόνια πριν. Αυτό ήταν το ακριβότερο δώρο που μπορούσα να λάβω, μαζί με το ίδιο το ταξίδι. Μια αόρατη κλωστή έχει πια υφανθεί με τον τόπο και καλώς εχόντων των πραγμάτων, πρώτα ο Θεός, θα με ξαναφτάσει εκεί, θα μας ξαναφέρει εκεί, στην Αμοργό της κάθε εποχής».

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος και Τουριστικής & Πολιτιστικής Προβολής Αμοργού, Πόπη Δεσποτίδη δήλωσε: «Ως Δήμος, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, χειμώνα-καλοκαίρι, να δίνουμε στα παιδιά μας πολλούς λόγους να χαμογελούν, μέσα από δράσεις που συνδυάζουν πολιτιστικό και εκπαιδευτικό και φυσικά παιχνίδι. Ευχαριστώ την Blue Star Ferries και τους Συλλόγους Γονέων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων. Η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου είναι πια μια θαυμάστρια της Αμοργού και εμείς θα την περιμένουμε και στο επόμενο βιβλίο της».

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*