«Πολιτιστική κληρονομιά και ανοιχτή καινοτομία»: συνεργασία πανεπιστημίων και Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων στην Κέα

Newsroom
19/04/2023 16:30
 
 
 

 

Στο νησί της Κέας ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές/-τριες τεσσάρων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων (Ιταλία, Εσθονία, Νορβηγία, Βουλγαρία) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα eCHOIng για την «Ανάκαμψη των Ευρωπαϊκών Φορέων Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω της Ανοιχτής Καινοτομίας Πανεπιστημίων» από 23 έως 28 Απριλίου 2023.

Πρόκειται για ένα διά ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προώθηση του συμμετοχικού σχεδιασμού και της πολυεπίπεδης συνεργασίας για την ανοικτή καινοτομία και την πολιτιστική κληρονομιά στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από 8 Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας:

-Ελένη Τριπολιτσιώτη (Σύλλογος Γυναικών Αρηίς Πάρου),

-Ανθούλα Θεοδωράκου (Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου),

-Ειρήνη Πιττακίδου (Σύλλογος Γυναικών Άνδρου),

-Μαρία Χιονάτου και Ζήνα Καστανιά (Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου),

-Ειρήνη Ανδριώτη (Σύλλογος Γυναικών Μήλου),

-Σύλλογος Γυναικών Τήνου και Σύλλογος Γυναικών Κέας και

-η Κατερίνα Φίλιππα (Σύλλογος Γυναικών Κύθνου).

Οι εκπρόσωποι έχουν ολοκληρώσει τα διαδικτυακά μαθήματα με πρωτότυπο διδακτικό υλικό που παρήχθη κατά την διάρκεια της 1ης φάσης του προγράμματος σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και την ανοικτή καινοτομία (09/03, 23/03, 28/03, 30/03, 04/04, 06/04, 11/04, 18/04).

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν βιωματικά εργαστήρια, καινοτόμα σεμινάρια, πολιτιστικές διαδρομές και άλλα ενδιαφέροντα δρώμενα. Το όφελος για τους Συλλόγους είναι οι γνώσεις για τον – από κοινού – σχεδιασμό έργων και υπηρεσιών και η εξεύρεση λύσεων μέσω της ανοικτής καινοτομίας των πανεπιστημίων για συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους, στην διαχείριση
της πολιτιστικής κληρονομιάς και της απεύθυνσης τους στο ευρύ κοινό.

Το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης” στην Κορησσία με την ευγενική παραχώρηση του Δήμου Κέας. Βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και σε άλλους χώρους περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, την πορεία και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα eCHOing και να ακολουθήσουν το πρόγραμμα στο (@eCHOing_EU) / Twitter.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Αλέκα Αγγελετάκη, υπεύθυνη προγράμματος για την ΟΣΥΓΥ είναι η αντιπρόεδρος, Άννα Μαυρουδή, και η Ομάδα Διοίκησης Έργου αποτελείται από 2 νέες Κυκλαδίτισσες, την Ελευθερία Σαρρή από την Πάρο και τη Χριστίνα Κανέλλου από τη Μύκονο

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*