Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 – «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

moyseio iak kampanellis 1
Newsroom
15/05/2023 22:43
 
 
 

 

Δελτίο τύπου του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με στόχο να γίνουν φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τα Δημοτικά Μουσεία της Απειράνθου (Γεωλογικό Μουσείο, Λαογραφικό, Φυσικής Ιστορία και Εικαστικών Τεχνών) καθώς και το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στη Χώρα, θα ανοίξουν τις πύλες τους για το κοινό την Πέμπτη 18 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία και δράσεις με ελεύθερη συμμετοχή για ενήλικες.

Ειδικότερα, στο Γεωλογικό Μουσείο, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υλοποιεί δράσεις για την κατανόηση της κλιματικής αλλαγής στο τοπίο και στο περιβάλλον. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την Καθηγήτρια στο Ε.Κ.Π.Α. και Επιστημονικά υπεύθυνη του Μουσείου Νίκη Ευελπίδου και θα υλοποιηθεί από την Ελένη Ακμακίδου και τον Ηλία Κωνσταντόπουλο. Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του μουσείου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια μαρμαρογλυπτικής από τον μαρμαρογλύπτη Νίκο Βερύκοκκο.

Στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα του Νάξιου συγγραφέα, αρχειακό υλικό, μετάλλια και τιμητικές πλακέτες, αφίσες, μακέτες και προγράμματα παραστάσεων, έργα μικρογλυπτικής του συγγραφέα, πορτραίτα, σκίτσα κ.α.. Ξενάγηση στο μουσείο θα πραγματοποιήσει και η κόρη του Νάξιου Θεατρικού συγγραφέα, Κατερίνα Καμπανέλλη (ώρα 19:00).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2285360150.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*