Η εμβληματική Κόρη της Θήρας στις Θέρμες του Διοκλητιανού στη Ρώμη

Newsroom
26/05/2023 15:30
 
 
 

 

Στη σημαντικότερη ρετροσπεκτίβα του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού των τελευταίων δεκαετιών προβάλλεται η πολιτιστική κληρονομιά των Κυκλάδων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης.

Μετά τις εκθέσεις “VANITY” στην Πομπηία και στην Κίνα και “POMPEI E SANTORINI” στην Ρώμη, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων συνδιοργανώνει τώρα με την Γενική Διεύθυνση Μουσείων της Ιταλίας μια περιοδική έκθεση που – για πρώτη φορά – περιλαμβάνει αριστουργήματα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ιταλίας, ευρήματα που μόλις βγήκαν από την ιταλική γη (όπως η περίφημη τελετουργική άμαξα από την Πομπηία), αλλά και σπουδαία εκθέματα από την Ελλάδα, κυρίως όμως από τα Μουσεία των Κυκλάδων.

Μεταξύ των εκθεμάτων της έκθεσης, που φιλοξενείται στις Θέρμες του Διοκλητιανού, είναι και η εμβληματική Κόρη της Θήρας. Ο κ. Αθανασούλης συνεχίζει στην ανάρτηση του : «Η Κόρη εκτέθηκε για πρώτη φορά στη Σαντορίνη το 2022 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Καθώς το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας έκλεισε για να ολοκληρωθούν οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης και επανέκθεσης, η Κόρη ταξιδεύει για τρεις μήνες μέχρι την Ρώμη για να προβάλει την σπουδαία κληρονομιά της Σαντορίνης δίπλα στα αριστουργήματα των ιταλικών μουσείων. Με το πέρας της έκθεσης θα επιστρέψει στο Μουσείο της Θήρας για να ολοκληρωθεί η επανέκθεση που ετοιμάζει στον χώρο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων».

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*