Κύθνος: Ξεκίνησε η ανασκαφική περίοδος 2023 στο Βρυόκαστρο

Newsroom
26/06/2023 20:05
 
 
 

 

Ξεκίνησε σήμερα η ανασκαφική περίοδος 2023 στην ακρόπολη της αρχαίας Κύθνου (σημερινό «Βρυόκαστρο»), συνεργατικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Η νέα ανασκαφική περίοδος, κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η ανασκαφική έρευνα του ιερού της Δήμητρας & Κόρης της Ακρόπολης της αρχαίας πόλης, θα διενεργηθεί από τις 26 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου 2023.

Σε αυτήν συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η υποψήφια διδάκτωρ του ΠΘ Εύα Κολοφωτιά, η αρχαιολόγος Ελπίδα Σδράλη και βέβαια ο αναντικατάστατος κύριος Γιάννης και η κυρία Γαλήνη. Τις εργασίες χρηματοδοτούν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και κυρίως ο χορηγός κ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Το πενταετές ανασκαφικό πρόγραμμα στο Βρυόκαστρο Κύθνου (2021-2025) διενεργείται υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Αλεξάνδρου Μαζαράκη Αινιάνος και του Εφόρου Αρχαιοτήτων Δρος Δημήτρη Αθανασούλη.

DCIM101MEDIADJI_0737.JPG

(Πηγή: Ανασκαφή Κύθνου και φωτογραφίες από τις ανασκαφικές περιόδους 2022 και 2023)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 151 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*