Έναρξη καλοκαιρινών προβολών από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Newsroom
03/07/2023 14:05
 
 
 

 

Με την ταινία «Μια ιστορία χωρίς όνομα» (“Una storia senza nome”) ξεκινά τις καλοκαιρινές της προβολές η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Η πρώτη ταινία του φετινού αφιερώματος της Λέσχης στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 21:30 στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νάξου (πρώην Σχολή Ουρσουλινών) στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου.

Μια ιστορία χωρίς όνομα | Una storia senza nome
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Αντό | Roberto Andò
Παραγωγή: 2018
Παίζουν: Micaela Ramazzotti, Renato Carpentieri, Laura Morante, Alessandro Gassmann, Jerzy Skolimowski, Gaetano Bruno, Antonio Catania
Διάρκεια: 110’

Η Βαλέρια είναι η νεαρή γραμματέας ενός παραγωγού ταινιών. Ζει μια απομονωμένη ζωή, στην ίδια πολυκατοικία με τη μητέρα της, και γράφει ανώνυμα σενάρια για έναν επιτυχημένο σεναριογράφο, τον Αλεσάντρο Πες. Μια μέρα την πλησιάζει ένας μυστηριώδης συνταξιούχος αστυνομικός που θέλει να της πει την ιστορία ενός εγκλήματος. Η Βαλέρια είναι επιφυλακτική, αλλά συνεπαρμένη από τα λόγια του. Όταν πηγαίνει σπίτι, χρησιμοποιεί αυτό που άκουσε για να γράψει ένα σενάριο που οι παραγωγοί περίμεναν με αγωνία. Θα είναι το επόμενο σενάριο του Αλεσάντρο Πες. Το σενάριο πάει πολύ καλά, σε σημείο που αρκετοί παραγωγοί δείχνουν ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της ταινίας και ένας μάλλον ηλικιωμένος αλλά σεβαστός Αμερικανός σκηνοθέτης προσλαμβάνεται για να την γυρίσει. Αλλά αυτή η πλοκή αποδεικνύεται επικίνδυνη. Η ταινία Storia senza nome ή The stolen Caravaggio αναφέρεται στην πραγματικότητα στη μυστηριώδη κλοπή του διάσημου πίνακα του Caravaggio «The Nativity», που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο το 1969 από τη μαφία.

Roberto Andò
Γεννημένος στο Παλέρμο, ο Andò έκανε το ντεμπούτο του ως βοηθός σκηνοθέτη, συνεργαζόμενος με τους Francis Ford Coppola, Federico Fellini, Michael Cimino και Francesco Rosi. Το 1986 έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή σκηνοθετώντας το La foresta-radice-labirinto, ένα έργο κουκλοθεάτρου βασισμένο στην αυθεντική ιστορία του Italo Calvino με κούκλες που σχεδίασε ο Renato Guttuso. Μετά από αρκετές ταινίες ντοκιμαντέρ, ο Andò έκανε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του το 2000, με το Il manoscritto del Principe, σε παραγωγή Τζουζέπε Τορνατόρε.

Φιλμογραφία
-Το Χειρόγραφο του Πρίγκιπα (Il manoscritto del principe, 2000)
-Strange Crime (Sotto falso nome/Le prix du désir, 2004)
-Secret Journey (Viaggio segreto, 2006)
-Ζήτω η Ελευθερία (Viva la libertà, 2013)
-Οι Εξομολογήσεις (Le confessioni, 2016)
-The Stolen Caravaggio [it] (Una storia senza nome, 2018)
-The Hidden Boy [it] (Il bambino nascosto, 2021)
-The Strangeness [it] (La stranezza, 2022)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 182 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*