«Από τη ντομάτα στον πελτέ»: Εργαστήρι animation για παιδιά από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης

Newsroom
05/07/2023 18:47
 
 
 

 

Με ένα δημιουργικό εργαστήριο animation για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», ανοίγει τις πόρτες του στις 13 Ιουλίου το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης που επιστρέφει ανανεωμένο για 6η συνεχή χρονιά.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης διεξάγεται σε προσεχτικά επιλεγμένες εξωτερικές τοποθεσίες άμεσα συνδεδεμένες με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, με στόχο να αναδειχθεί τόσο η ιστορία του τόπου και ο ρόλο της στο σήμερα, όσο και η ξεχωριστή μορφολογία του τοπίου.

Έτσι, για πρώτη φορά φέτος, το Φεστιβάλ πηγαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» και προσκαλεί τους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου να ανακαλύψουν τη μαγεία της κινούμενης εικόνας. Με τίτλο «Από τη ντομάτα στον πελτέ!», το τρίωρο εργαστήριο animation χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης το ιστορικό εργοστάσιο και προσκαλεί παιδιά 10-12 ετών να έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές του animation και παράλληλα να μάθουν τη διαδικασία παραγωγής πελτέ, καθώς σχεδιάζουν και φωτογραφίζουν τη δική τους ταινία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από την ομαδική δουλειά και τον πειραματισμό με μοντέρνα και παραδοσιακά αντικείμενα, οι συμμετέχοντες να διασκεδάσουν ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα βασικά βήματα για τη δημιουργία μιας σύντομης ταινίας animation με την τεχνική stop motion.

Info:
13 Ιουλίου – Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός»
Εργαστήριο κινούμενης εικόνας για παιδιά – «Από τη ντομάτα στον πελτέ!»
Για παιδιά 10-12 ετών.
Διάρκεια: 3 ώρες.
Μέγιστος αριθμός: 10 παιδιά.
Ώρα: 10:00-13:00.
Χώρος: Αίθουσα εκπαιδευτικών.
Σχεδιασμός & Υλοποίηση: Ιωάννα Γιακουμάτου.
Γλώσσα: Ελληνικά.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο george@hf-productions.net μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 95 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*