ΚΛΝ: «Ο κακός ποιητής» συνεχίζει το αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο

Newsroom
07/08/2023 16:48
 
 
 

 

Με την ταινία του Τζανλούκα Γιόντιτσε «Ο κακός ποιητής» συνεχίζεται το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο.

Η ατμοσφαιρική ταινία (παραγωγής 2020) με εξαιρετικές ερμηνείες, φωτογραφία και μουσική θα προβληθεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21:30 στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών. Σημειώνεται, επίσης, ότι συμμετείχε σε πολλά Φεστιβάλ και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα το 2021.

Ο κακός ποιητής | Il cattivo poeta.
Σκηνοθεσία: Τζανλούκα Γιόντιτσε | Gianluca Jodice
Παίζουν: Sergio Castellitto, Francesco Patanè, Tommaso Ragno, Fausto Russo Alesi, Massimiliano Rossi, Clotilde Courau, Elena Bucci, Lidiya Liberman, Janina Rudenska, Lino Musella, Marcello Romolo
Διάρκεια: 106’

Υπόθεση
Ο Gabriele D’ Annunzio, συγγραφέας, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, στρατιώτης και πατριώτης, ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Μουσολίνι κατά τη διάρκεια οικοδόμησης του ιταλικού φασιστικού κινήματος.

Η ιστορία της ταινίας ξεκινά όταν ο D’ Annunzio τελειώνει τη ζωή του στην εξορία, αποφασισμένος να πολεμήσει ενάντια στη φασιστική καταπίεση και να μην εγκαταλείψει την ελευθερία της σκέψης του. Παρόλο που ο D’ Annunzio δέχεται τιμές και διορισμούς από τον Μουσολίνι, συγχρόνως ο Ντούτσε τον φοβάται και στέλνει έναν νεαρό Ιταλό ομοσπονδιακό να προσέχει τον «κακό ποιητή».

Ωστόσο, ο ποιητής, ακόμα κι αν είναι γέρος και κουρασμένος, δεν έχει χάσει τις σαγηνευτικές του ικανότητες. Θα γοητεύσει τον νεαρό στρατιώτη σε σημείο να τον κάνει να αμφισβητήσει τον εαυτό του και την πίστη του στον φασισμό;

Περισσότερα εδώ

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 55 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*