Με μια μοναδική μουσική σύμπραξη συνεχίζεται το Φεστιβάλ «ΑΝΩ»

Newsroom
23/08/2023 19:47
 
 
 

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου, με μια μοναδική μουσική σύμπραξη εκκλησιαστικού οργάνου με κόρνο.

Απόψε στις 20:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον οργανίστα Μίχαου Μαρκουσέφσκι (Πολωνία), καθηγητή στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Fryderyk Chopin της Βαρσοβίας και μαζί του, την Μαρτίνα Ράιτμαν (Γερμανία), σολίστρια κόρνου της Γερμανικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ραδιοφωνίας.

Τα έργα που θα ακουστούν εκτείνονται από το 1783 το παλαιότερο (του Β.Α. Μότσαρτ) και φτάνουν μέχρι το σήμερα, με τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον «Χάρι Πότερ».

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενίσχυσης των συνεργασιών του Φεστιβάλ με φορείς του νησιού, η Γερμανίδα σολίστρια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Σύρου, και παρουσία της αρχιμουσικού, Αλίς Λαμπάρς, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Στέφανου Τσιαλή και του Εκτελεστικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Χάρη Βεκρή, παρέδωσε σεμινάριο κόρνου σεμέλη της ορχήστρας.

Επιπλέον, μετά την επιτυχία της πρώτης ημέρας, συνεχίζεται και σήμερα το καλωσόρισα του κοινού, με τρεις φανφάρες από σύνολο πνευστών μελών της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο προαύλιο του ναού πριν τη συναυλία.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες στο anofestival.gr

Διοργάνωση
Καθολική Επισκοπή Σύρου
Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Συνδιοργανωτές
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Δωρητής
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορηγοί
Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ
Ίδρυμα ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ε. ΚΟΜΝΗΝΟΣ
REVOIL

Υποστηρικτές
Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
Τσεχικό Κέντρο Αθήνας
Adam Mickiewicz Institute

Χορηγοί Μετακίνησης
BLUE STAR FERRIES
FAST FERRIES
SEA JETS

Χορηγοί Επικοινωνίας
ΕΡΤ3, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, MUSIC PAPER, EUROLETTER, ART & PRESS, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROSTODAY, SYROS AGENDA, NAXOS TIMES, ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE, EMPNEUSI 107 FM, SYROS PRESS, AIGAIO NEWS

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*