Φεστιβάλ «ΑΝΩ»: Συνεχίζεται απόψε στο προαύλιο του Ησυχαστηρίου «Παναγίας της Ελπίδος» στην Ερμούπολη

Newsroom
25/08/2023 16:51
 
 
 

 

Με μία ακόμη υψηλού επιπέδου εκδήλωση συνεχίστηκε την Τετάρτη 23 Αυγούστου το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

Η σύμπραξη δύο εξαιρετικών μουσικών, του οργανίστα Μίχαου Μαρκουσέφσκι (Πολωνία) και της σολίστριας κόρνου Μαρτίνα Ράιτμαν (Γερμανία) άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο πολυπληθές κοινό του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Όπως και τη Δευτέρα, της συναυλίας προηγήθηκε το καλωσόρισα του κοινού με τρεις φανφάρες, από σύνολο πνευστών μελών της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο προαύλιο του ναού.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Χάρης Βεκρής, αναφέρθηκε στη συμβολή της διοργάνωσης στην προβολή και αναζωογόνηση του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια αυτή – που ξεκίνησε πριν επτά χρόνια – δεν διακόπηκε ούτε κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «ΑΝΩ», μαέστρος Στέφανος Τσιαλής, ευχαρίστησε στη συνέχεια όλους τους εθελοντές του Φεστιβάλ για την ανεκτίμητη προσφορά τους στη στήριξη του θεσμού και δήλωσε ενθουσιασμένος που του δίνεται η ευκαιρία και τα εφόδια για να συμβάλει κι εκείνος στην ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Ιδιαίτερα κατατοπιστικά υπήρξαν – για μια ακόμη φορά – τα σχόλια του Σύμβουλου Προγράμματος του Φεστιβάλ Νίκου Κανελλόπουλου, μέσα από τα οποία το κοινό γνώρισε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε και το οποίο περιλάμβανε από συνθέσεις του W.A. Mozart μέχρι τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον «Χάρι Πότερ».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 20:00, στο προαύλιο του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδος» της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους στην Ερμούπολη, όπου το σύνολο εγχόρδων “Athens Classical Players”, αποτελούμενο από μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με έργα των W.A. Mozart, Béla Bartók , Aram Khachaturian, Νίκου Σκαλκώτα και Ennio Morricone.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Φεστιβάλ «ΑΝΩ» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες στο anofestival.gr

Διοργάνωση
Καθολική Επισκοπή Σύρου
Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Συνδιοργανωτές
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Δωρητής
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορηγοί
Υπουργείο Πολιτισμού
Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής
ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ
Ίδρυμα ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ε. ΚΟΜΝΗΝΟΣ
REVOIL

Υποστηρικτές
Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
Τσεχικό Κέντρο Αθήνας
Adam Mickiewicz Institute

Χορηγοί Μετακίνησης
BLUE STAR FERRIES
FAST FERRIES
SEA JETS

Χορηγοί Επικοινωνίας
ΕΡΤ3, ΕΡΤΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, MUSIC PAPER, EUROLETTER, ART & PRESS, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROSTODAY, SYROS AGENDA, NAXOS TIMES, ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE, EMPNEUSI 107 FM, SYROS PRESS, AIGAIO NEWS

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 158 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*