Μύκονος: Παρουσίαση βιβλίου αφιερωμένου στον λόγιο αρχαιολόγο Νίκο Ζαφειρόπουλο

Newsroom
14/09/2023 09:05
 
 
 

 

Στις γνωστές, αλλά και άγνωστες πτυχές της συνεισφοράς του ιστορικού Έφορου των Κυκλάδων και ερευνητή αρχαιολόγου Νίκου Ζαφειρόπουλου εστιάζει ο συλλογικός τόμος του Εκδοτικού Οίκου ΜΕΛΙΣΣΑ, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυκόνου.

Στην εκδήλωση, την οποία θα συντονίσει η αρχαιολόγος Ζώζη Παπαδοπούλου, θα μιλήσουν ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρης Αθανασούλης, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και η επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κα Φωτεινή Ζαφειροπούλου.

Η έκδοση με τίτλο «Από τη Μύκονο στο Αιγαίο | ΝΙΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ένας λόγιος αρχαιολόγος στο β΄ µισό του 20ού αιώνα» αποτελείται από τρία μέρη: στο πρώτο μέρος αναλύονται τα κυριότερα σημεία του έργου του Ζαφειρόπουλου σε Κυκλάδες και Σάμο, στο δεύτερο παρουσιάζονται αδημοσίευτα ή λιγότερο γνωστά κείμενα του Ζαφειρόπουλου, ενώ στο τρίτο μέρος παρουσιάζονται κείμενα αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων και συντηρητών που μαθήτευσαν στο πλευρό του.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*