«Όμηρος, Δάντης & Bob Dylan» από την Carla Zanin απόψε στον Πύργο Μπαζαίου

Newsroom
16/09/2023 12:11
 
 
 

 

Την επική ποίηση του Ομήρου, τα ερωτικά ποιήματα της Σαπφούς, την απεραντοσύνη του Δάντη Αλιγκιέρι και τη διαχρονική μουσική του Bob Dylan και του Neil Young συνδυάζει αυτή η μοναδική όπερα της Carla Zanin, η οποία είναι και η σκηνοθέτης που υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά για τους λάτρεις της μουσικής, της ποίησης και των τεχνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο του Μπαζαίου Νάξου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Νάξου που προσφέρει ένα μαγευτικό φυσικό σκηνικό, ιδανικό για τη φιλοξενία αυτής της συγχώνευσης εποχών και καλλιτεχνικών στυλ. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν σε μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που διατρέχει λογοτεχνικές εποχές, από την αρχαία Ελλάδα μέχρι τη μεσαιωνική Ιταλία και τη σύγχρονη αμερικανική κουλτούρα, σε ένα καθηλωτικό σκηνικό τεχνολογίας αιχμής με video mapping, video 360° και ειδικά κοστούμια σχεδιασμένα από τη συνεργασία ανθρώπου και τεχνητής νοημοσύνης.

Οι πέντε ενότητες του προγράμματος εισάγονται από μια ανάγνωση ποίησης και προσφέρουν ειδικά μουσικά κομμάτια – διασκευασμένα από τον μαέστρο Federico Bardazzi – από επικά έργα όπως η Οδύσσεια, ο Ύμνος στην Αφροδίτη και η Θεία Κωμωδία και η διαχρονική μουσική και οι στίχοι του Bob Dylan, ερμηνευμένα από ένα διεθνούς φήμης ιταλικό σύνολο ταλαντούχων μουσικών και τραγουδιστών, χρησιμοποιώντας τις πρωτότυπες γλώσσες των συγγραφέων: αρχαία ελληνικά, ιταλικά, αγγλικά. Χορευτές θα εμφανιστούν για να ενισχύσουν την εκφραστική δύναμη της μουσικής.

Το “Homer, Dante and Bob Dylan” αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ γενεών καλλιτεχνών και αποδεικνύει πώς, μέσω της κοινής γλώσσας της ποίησης και της μουσικής, είναι δυνατόν να υπερβούμε χιλιετίες και να αγγίξουμε τις βαθύτερες χορδές της ανθρώπινης ψυχής.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος “Horizon Action Marie Curie” (CAPHE – Communities and Artistic Participation in Hybrid Environment με μια σύμπραξη 10 μεταξύ πανεπιστημίων, εταιρειών και πολιτιστικών συλλόγων από την Πολωνία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Κένυα) με την διεπιστημονική συνεργασία μουσικών, καλλιτεχνών, εμπειρογνωμόνων VR και video mapping, καθώς και ιδρυμάτων και πανεπιστημίων όπως το Μουσικό Ωδείο Puccini La Spezia, Opera Network Florence, Ensemble San Felice Firenze, Accademia Europea Florence, Liceo Cardarelli La Spezia, Liceo Palma Massa από την Ιταλία, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας-Πορτογαλία, Πολωνική Εταιρεία Αισθητικής-Πολωνία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Prokopio Art Festival για τη συνεργασία στη φιλοξενία για ένα μήνα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και των προβών 40 μουσικών, καλλιτεχνών και ερευνητών.

Ετοιμαστείτε να μεταφερθείτε σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από χιλιετίες καλλιτεχνικής έμπνευσης.

Info
«Όμηρος, Δάντης και Bob Dylan-μουσική και ποίηση μέσα στις χιλιετίες»
Σάββατο 16/9/2023, ώρα 20:30, Πύργος Μπαζαίου | Είσοδος ελεύθερη
Σκηνοθέτης: Carla Zanin
Μουσική και μαέστρος: Federico Bardazzi
Μαέστρος χορωδίας: Marta Salvatori
Σόλο τραγουδιστές και αφηγητές: Michela Lombardi, Leonardo De Lisi, Eonice Solari, Emma Daniele, Noemi Tronci, Agnese Ravenna, Gabriele Tonarelli
Χορεύτριες: Anna Bertelli, Delia Montali
Εικαστικές τέχνες και VR: Monica Mendes, José Revez
Κοστούμια: Kalina Kulenko και AI
Παραγωγή: Alessandra Montali, Daniela Caffaratto, Lorenza Marchesini
Σύμβουλοι: Bob Dylan, Massimo Bandini

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*