Με μια «Καρτ ποστάλ από τη Μεσόγειο» πέφτει η αυλαία του 23ου Φεστιβάλ Νάξου

pyrgos mpazaioy naxos
Newsroom
19/09/2023 16:51
 
 
 

 

Ένα μουσικό ταξίδι από τις ακτές των ελληνικών νησιών στις ακτές της Ιταλίας. Μια περιήγηση από τις ιστορίες των μυθολογικών Ελλήνων ηρώων Οδυσσέα, Ορφέα, Οιδίποδα και Ιάσονα, στη θλιβερή ιστορία της πριγκίπισσας Αριάδνης. Μια επισκόπηση των ιστορικών σεναρίων σε ορισμένες από τις μεγάλες ιταλικές πόλεις, ο Νέρωνας στη Ρώμη και ο Τζιάνι Σίκι στη Φλωρεντία μέχρι το σικελικό δράμα “rusticano” των Turiddu και Santuzza. Και μια επίσκεψη στους τόπους των λαϊκών τραγουδιών στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Σπουδαίες ιστορίες, επικά ποιήματα, περίφημη μουσική, όμορφες φωνητικές οπερατικές γραμμές σε ένα μπουκέτο τραγουδιών και ντουέτων μερικών από τους μεγαλύτερους συνθέτες: Claudio Monteverdi, Henry Purcell, Franz Joseph Haydn, Vincenzo Bellini, Pietro Mascagni, Puccini, Reynaldo Hahn, Christoph W. Gluck… και για φινάλε ένα ελληνικό δημοτικό τραγούδι για να τιμήσουμε τον υπέροχο οικοδεσπότη μας.

Οι «Καρτ ποστάλ από τη Μεσόγειο» αποτελούν μια γέφυρα μεταξύ διαφορετικών γενεών καλλιτεχνών και αποδεικνύουν πώς – μέσω της κοινής γλώσσας της ποίησης και της μουσικής – είναι δυνατόν να υπερβούμε τις χιλιετίες και να αγγίξουμε τις βαθύτερες χορδές της ανθρώπινης ψυχής.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος “Horizon Action Marie Curie” (CAPHE – Communities and Artistic Participation in Hybrid Environment, με μια σύμπραξη 10 μεταξύ πανεπιστημίων, εταιρειών και πολιτιστικών ενώσεων από την Πολωνία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Κένυα) με την διεπιστημονική συνεργασία μουσικών, καλλιτεχνών, εμπειρογνωμόνων VR και video mapping, καθώς και ιδρυμάτων και πανεπιστημίων όπως το Μουσικό Ωδείο Puccini La Spezia, Opera Network Florence, Ensemble San Felice Firenze, Accademia Europea Florence, Faculty of Fine Arts University of Lisbon-Portugal.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Prokopios Art Festival για τη φιλοξενία επί ένα μήνα των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και των προβών 40 μουσικών, καλλιτεχνών και ερευνητών.

Ετοιμαστείτε να μεταφερθείτε σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα από χιλιετίες καλλιτεχνικής έμπνευσης. Μια μουσική γιορτή για να κλείσουμε την 23η σεζόν του Φεστιβάλ Νάξου!

Καρτ ποστάλ από τη Μεσόγειο των Carla Zanin, Federico Bardazzi και Leonardo De Lisi
Άριες και ντουέτα από την Ελλάδα και την Ιταλία σε μουσικά και ποιητικά τοπία
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 | Ώρα 20:30 | Πύργος Μπαζαίου | Είσοδος ελεύθερη
Σοπράνο: Patrizia Cigna.
Τενόρος: Leonardo De Lisi.
Πιανίστας και συνεχιστής: Andrea Bareggi.
Εικαστικές τέχνες και VR: Monica Mendes, José Revez.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 170 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*