ΚΛΝ: Με “Amore Postatomico” κλείνει το αφιέρωμα στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο

Newsroom
25/09/2023 18:59
 
 
 

 

Με την ταινία “Amore Postatomico” του Βιντσένζο Καϊάτσο ολοκληρώνεται το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου στον σύγχρονο ιταλικό κινηματογράφο.

Η τελευταία καλοκαιρινή προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00 στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο.

“Amore Postatomico” (2022, 106’) του Βιντσένζο Καϊάτσο
Πρωταγωνιστούν: Βιρτζινία Απιτσέλα, Λουντοβίκο Τζιραρντέλο, Ντάβιντε Μαρότα.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Τίττι, που βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης, καθώς ένα προσωπικό της ερωτικό βίντεο διακινείται δημόσια στο διαδίκτυο.
Η Τίττι είναι σχεδιάστρια βιβλίων κόμικ και εργάζεται για ένα γνωστό εκδοτικό οίκο της Νάπολι. Ζει με τη μητέρα της, η οποία από την πρώτη στιγμή, της συμπαραστέκεται στην τραγωδία της και αντιμετωπίζει σθεναρά τις προσβολές που της έρχονται πια από όλα τα μέρη του κόσμου.
Ξαφνικά, η ζωή της Τίττι διασταυρώνεται με εκείνη της Μιλέβα, ηρωίδας του κόμικ “Amore Postatomico”, το οποίο σχεδιάζει η ίδια η Τίττι μαζί με τον φίλο και συνεργάτη της Λορίς.
Από τη μία βρίσκεται ο πραγματικός κόσμος της Τίττι, όπου τα κοινωνικά δίκτυα αντικατοπτρίζουν την αδυσώπητη δύναμη του διαδικτύου. Στον αντίποδα βρίσκεται ο φανταστικός κόσμος της Μιλέβα, που διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, στο οποίο ο φυσικός κόσμος έχει πάψει να υφίσταται, όπως τον γνωρίζουμε, εξαιτίας της αργής εξαφάνισης της μέλισσας.
Οι χαρακτήρες του φιλμ θα περάσουν από την πραγματικότητα στη φαντασία. Η Τίττι θα ανακαλύψει έτσι το κουράγιο και την εσωτερική της δύναμη μέσω της ηρωίδας της Μιλέβα…

Ο σκηνοθέτης Vincenzo Caiazzo γεννήθηκε στη Νάπολη τον Μάρτιο του 1979. Το 1998 αποφοίτησε ως Ηχολήπτης από το CPM στο Μιλάνο. Το 2005 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια με πτυχίο στις Παραστατικές Τέχνες. Το 2004 ειδικεύτηκε στη σκηνοθεσία και την παραγωγή στην εταιρεία Fandango. Το 2005 έκανε το “La Fondue”, την πρώτη μικρού μήκους ταινία παραγωγής Fandango, με καστ Cristiana Capotondi e Remo Remotti. Το 2018 έκανε την πρώτη του μεγάλου μήκους “The Diary of Carmela” που παρουσιάστηκε στο Festival Rivelazioni 2018 του Μιλάνο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*