Ο διεθνούς φήμης σολίστ Marc Sabbah στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων

Newsroom
06/11/2023 17:52
 
 
 

 

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής με τίτλο “Meet the Violins”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο (ώρα προέλευσης 20:30) θα συμμετέχει ο διεθνούς φήμης σολίστ βιόλας, μουσικός δωματίου, καθηγητής και σήμερα κύριος βιολίστας της Βελγικής Εθνικής Ορχήστρας Marc Sabbah.

Ένα διήμερο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου που σχεδιάζεται και διευθύνεται από τους βιολονίστες Asi Matathias και Tosca Opdam, σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες του είδους. Ένα σταυροδρόμι του κόσμου στο όμορφο νησί της Σύρου, με πέντε διεθνείς σολίστ από τη Νέα Υόρκη, τις Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ και το Τελ Αβίβ, με το ρεπερτόριο να περιλαμβάνει μερικές από τις πιο όμορφες μουσικές που γράφτηκαν την εποχή του μουσικού ρομαντισμού στην οποία χτίστηκε το Θέατρο.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η μεταφορά στην όμορφη σκηνή του εμβληματικού Θεάτρου Απόλλων των συναυλιών όπως ακριβώς αυτές πραγματοποιούνται στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, με ουσιαστικό αντίκτυπο και συμβολή στην πολιτιστική ζωή του νησιού.

Λίγα Λόγια για τον καλλιτέχνη…
Ο Marc Sabbah, γεννημένος το 1988 στη Νέα Υόρκη, ολοκλήρωσε τις πρώτες μουσικές του σπουδές στο Fiorello H. La Guardia High School of Performing Arts και Pre-College Division του Juilliard School.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam, ως μαθητής των Sven Arne Tepl και Nobuko Imai, αποφοιτώντας με έπαινο.

Ο θρυλικός μαέστρος Zubin Mehta περιέγραψε τον Marc ως «έξοχο βιολίστα». Το 2013 λαμβάνει το 1ο βραβείο στο Amsterdam National Viola Competition, ενώ το 2016 κερδίζει στο Rising Stars Grand Prix in Μusic με τη σόλο εμφάνισή του στη Φιλαρμονική Αίθουσα του Βερολίνου. Επίσης, σε ρεσιτάλ στο Carnegie Hall κερδίζει το 1ο Grand Prize στο Manhattan International Music Competition.

Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες με διεθνείς ορχήστρες, όπως αυτές των Belgian National Orchestra, Basel Symphony Orchestra, Casco Philharmonic, de Filharmonie Amsterdam, Antalya State Orchestra και Bogotá Philharmonic.

Από το 2017, οMarc Sabbah είναι καθηγητής βιόλας στοRoyal Conservatory of Mons, Belgium. Το 2019 καθιέρωσε το Kâsteaux Chamber Music Festival στο Βέλγιο, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.

To“Appassionalto” είναι ο τίτλος του πρόσφατου δίσκου του για βιόλα και πιάνο από την δισκογραφική Prospero Classical που επαινέθηκε από το περιοδικό STRAD και από άλλες εκδόσεις. Ως ιδρυτικό μέλος και βιολίστας του String Trio NOMADA, ο Marc Sabbah παίζει δίπλα στον κύριο τσελίστα της London Symphony Orchestra, David Cohen και τον βιολιστή Noé Inui. Ο Marc Sabbah έχει διδάξει σε master classes και έχει παίξει συναυλίες σε όλο τον κόσμο, με πρόσφατες αυτές σε Εκουαδόρ και Κολομβία.

Από το 2020, ο Marc είναι πρεσβευτής των Jargar Strings. Tην περίοδο 2023-2024 θα δούμε τον Marc σε εμφανίσεις μουσικής δωματίου στο Εκουαδόρ, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, καθώς και σε συναυλίες στο Μεξικό, την Ελλάδα, την Ελβετία, την Κολομβία και την Ιταλία.

Ο Marc Sabbah με τη Leroy F. Geiger βιόλα του 1951, χαράσσει αξιοσημείωτη πορεία ως μουσική δύναμη της γενιάς του.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*