Επαφές του Καθολικού Επισκόπου Σύρου στη Ρώμη για το Φεστιβάλ ΑΝΩ

Newsroom
23/05/2024 12:44
 
 
 

 

Στην Εαρινή Σύνοδο της Ιταλικής Καθολικής Ιεραρχίας, που διεξήχθη στη Ρώμη υπό την προεδρία του Πάπα Φραγκίσκου, παρέστη ο Σεβ. Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρου Στεφάνου, ως εκπρόσωπος της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλική πρωτεύουσα, ο Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές για το μέλλον του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ, το οποίο από το 2017 διοργανώνουν η Καθολική Επισκοπή Σύρου και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου της Άνω Σύρου.

Στη συνάντηση του με τον γνώριμο στο Συριανό κοινό, οργανίστα του Βικαριάτου για την πόλη του Βατικανού στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου Τζιανλούκα Λιμπερτούτσι, συζητήθηκαν θέματα νέων συνεργασιών και στήριξης του θεσμού, ενώ με τον Μάρκο Μορικόνε, εξετάστηκαν οι προοπτικές παρουσίασης – σε προσεχή διοργάνωση – του μοναδικού έργου για εκκλησιαστικό όργανο και ορχήστρα που συνέθεσε ο διάσημος πατέρα του, Ένιο Μορικόνε.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ ΑΝΩ που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*