Αδελφοποίηση του Παιδικού Φεστιβάλ syroskidz με το ιταλικό Φεστιβάλ Τέχνης Passoscuro

Newsroom
24/05/2024 12:02
 
 
 

 

Στην Ιταλία θα ταξιδέψει το Παιδικό Φεστιβάλ – θεσμός της Σύρου και των Κυκλάδων syroskidz, το οποίο θα αδελφοποιηθεί με το Φεστιβάλ Τέχνης Passoscuro «Η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2024.

Φέτος, το θέμα της έκθεσης και του συλλογικού έργου που θα δημιουργηθεί μέσω ενός flash-mob στον πεζόδρομο του Borgo dei Pescatori θα έχει τον τίτλο «Για έναν κόσμο ανθρώπων και όχι εθνών, για μια γη χωρίς σύνορα».

Στο Passoscuro, μια μικρή πόλη στη ρωμαϊκή ακτή που ανήκει στον δήμο Fiumicino, δημιουργήθηκε εδώ και χρόνια, μια μικρή κοινότητα καλλιτεχνών που άρχισε να λειτουργεί στην περιοχή προωθώντας εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις τέχνης ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας.

Η ιδέα του φεστιβάλ προέκυψε από τις πρώτες τοιχογραφίες που φιλοτεχνήθηκαν στην περιοχή και αναπτύχθηκε μια μοναδική σχέση μεταξύ των καλλιτεχνών και του μόνιμου πληθυσμού η οποία μετράει 130 περίπου παρεμβάσεις μέσα σε έξι χρόνια, όχι μόνο στην τοιχογραφία, αλλά και στη γλυπτική και τη φωτογραφία, με τη συμμετοχή περίπου σαράντα καλλιτεχνών.

Στη δεύτερη έκδοση του φεστιβάλ φέτος, το στρογγυλό τραπέζι για την τέχνη του δρόμου θα επικεντρωθεί στη σχέση μεταξύ τέχνης και αστικής μεταμόρφωσης και θα έχει ως πρωταγωνιστή μια τέχνη που γκρεμίζει τοίχους και δεν γνωρίζει σύνορα, αλλάζει τον χώρο ζωής, κάνει το περιβάλλον όμορφο, δημιουργεί σχέσεις, μεταμορφώνει τον τόπο που ζούμε. Ως υπαίθριο μουσείο είναι τέχνη για όλους, δεν γνωρίζει κοινωνικές τάξεις και δημιουργεί πολιτισμό.

Επιπλέον, χάρη στο έργο που επιμελείται η κ. Λάουρα Τέστα, θα πραγματοποιηθεί και η αδελφοποίηση με το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz το οποίο έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τη Σύρο χάρη στη σταθερή δέσμευση της Χρηστιάννας Πάπιτση, Αντιδημάρχου Τουρισμού Σύρου – Ερμούπολης.

Τα έργα ζωγραφικής των παιδιών ταξιδεύουν από τη Σύρο στην Ιταλία, συμβολίζοντας την ένωση των λαών της Μεσογείου, κάνοντάς μας περήφανους.

Σημειώνεται ότι τo 7ο Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων syroskidz & τη 10η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής θα γεμίσουν και φέτος τη Σύρο με παιδικά χαμόγελα στις 12 έως τις 13 Ιουλίου 2024.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 32 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*