Η Νάξος στην Εποχή του Λίθου: Παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση στην πλάτσα της Μονής

Newsroom
05/06/2024 09:05
 
 
 

 

Φιλοξενώντας το Αρχαιολογικό Πρόγραμμα Στελίδας, ο Σύλλογος Μονιατών Νάξου «Η Τέχνη» ξεκινάει τις εκδηλώσεις για το φετινό καλοκαίρι με μια παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα.

Η πρώτη διάλεξη για φέτος με θέμα «Η Νάξος στην εποχή του Λίθου: 1. Παλαιολιθική περίοδος» αφορά στη Νάξο και τον ρόλο που έπαιξε στο ευρύτερο πλαίσιο της παλαιολιθικής εποχής στην Ελλάδα (παλαιές και νέες έρευνες) και εντάσσεται σε κύκλο ενημερωτικών διαλέξεων για την πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου από τον τοπικό σύλλογο.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 στις 20:00 στην πλάτσα της Μονής.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Μονιατών Νάξου «Η Τέχνη»

«Το απόγευμα της Παρασκευής ο πολιτιστικός σύλλογος Μονιατών Νάξου «η Τέχνη» φιλοξενεί τα μέλη της ομάδας του Αρχαιολογικού Προγράμματος Στελίδας Νάξου σε μια παρουσίαση που περιλαμβάνει τις παλαιές και νέες έρευνες για την Παλαιολοθική εποχή στη Νάξο και την ευρύτερη σημασία τους για την απώτερη προϊστορία του ελλαδικού χώρου. Επιθυμία μας αποτελεί να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των τοπικών κοινοτήτων της ορεινής Νάξου και να παρουσιασθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα και η σημασία τους σε ένα ευρύ και μη εξειδικευμένο κοινό, αναζητώντας παράλληλα διόδους ευαισθητοποίησης για το πολιτιστικό απόθεμα της Νάξου. Η παρουσίαση ευελπιστούμε ότι θα γίνει διαδραστική με ανοιχτή συζήτηση, δηλαδή το ακροατήριο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις και παρατηρήσεις».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 106 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*