Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα»: Συναυλίες και νησιωτικό γλέντι στις πλατείες του χωριού

Newsroom
22/08/2024 11:18
 
 
 

 

Οι τζαζ συναυλίες στην πλατεία «Χριστού» αποτελούν κάτι σαν «παράδοση» πλέον για το φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα», που και φέτος επιφυλάσσει στο κοινό μία εξαιρετικά ατμοσφαιρική συναυλία, όπου ο τρομπετίστας και συνθέτης Ανδρέας Πολυζωγόπουλος θα παρουσιάσει το Petrichor: ένα συλλογιστικό, πρωτότυπο σετ τρίο, αέρινο και βαθιά συναισθηματικό.

Με κυρίαρχο όργανο την τρομπέτα και τα περιστασιακά εφέ από τους διακεκριμένους συνεργάτες του, τον Πέτρο Κλαμπάνη (μπάσο) και τον Wajdi Riahi (πιάνο), το τρίο δημιουργεί έναν οικείο ήχο, με αραιές υφές αλλά και σταθερή και αποφασιστική ρυθμική αίσθηση.

Το Petrichor, όπως εξηγεί ο Πολυζωγόπουλος, είναι «το γήινο άρωμα που παράγεται όταν η βροχή πέφτει σε ξηρό χώμα, το αγαπημένο μου άρωμα από παιδί. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, όπου τα καλοκαίρια είναι ξηρά, η πρώτη βροχή το φθινόπωρο σηματοδοτούσε το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας εποχής. Ένα γλυκόπικρο συναίσθημα, επειδή έπρεπε να αποδεχτώ ότι οι διακοπές είχαν τελειώσει, αλλά και μια νέα αρχή, γεμάτη όνειρα και στόχους που έπρεπε να πετύχω καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς [που] ήταν καθ’ οδόν». Η λεπτότητα αυτών των συναισθημάτων και το φυσικό, οργανικό άρωμα αυτής της πρώτης βροχής, αναδεικνύεται έξοχα από το τρίο με τον εκφραστικό, ατμοσφαιρικό λυρισμό του που αγγίζει όλες μας τις αισθήσεις…

Την επόμενη μέρα (24 Αυγούστου) το φεστιβάλ υποδέχεται τη Μάρθα Φριντζήλα με το The Kubara Project στην πλατεία Ευστρατίου Αλιπράντη, ενώ την Κυριακή 25 Αυγούστου το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με ένα παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού στην πλατεία Παπα-Γιώργη Στάμενα.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 14ου φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα», το αναλυτικό πρόγραμμα του οποίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Info
Φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα»
«Στοιχεία Αχάλαστα»
Andreas Polyzogopoulos Trio
Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024
Πλατεία «Χριστού», Ώρα 22:15
Συμπράττουν:
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, φλούγκελχορν, εφέ
Πέτρος Κλαμπάνης – κοντραμπάσο
Wajdi Riahi – πιάνο

Παρασκευή 23, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
Μάρπησσα, Πάρος
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Διοργάνωση: Διαδρομές στη Μάρπησσα
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Πάρου
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού
Μεγάλος Χορηγός: Blue Star Ferries

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών στο πρόγραμμα

Κάντε κλικ στο site και στις σελίδες του Φεστιβάλ στο Facebook και στο Instagram.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*