Το πρόγραμμα των Κορδελάτων της Πολιτιστικής Χορευτικής Ομάδας Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου

kordelatoi lykeio 3
admin
12/02/2018 20:36
 
 
 

Tο έθιμο των Κορδελάτων θα αναβιώσει για ακόμα μια χρονιά στο Κουρνοχώρι και τους Μύλους Νάξου με την Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου “Παναγία Φλεριώτισσα”!

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, οι Κορδελάτοι από τα χωριά Κουρνοχώρι και Μύλοι θα φορέσουν τιος παραδοσιακές στολές τους θα πάρουν το “Μπαϊράκι” τους και τα βιολιά και θα επισκεφτούν τα γειτονικά χωριά αν συναντηθούν με άλλους Κορδελάτους να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να αναβιώσουν το παραδοσιακό Ναξιώτικο έθιμο της Αποκριάς.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή το πρωί θα πάνε στον Κινίδαρο και το απόγευμα στις Μέλανες.

Το Σάββατο το πρωί θα επισκεφτούν τις Εγγαρές και το απόγευμα τη Γαλήνη.

Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου-Μύλων Νάξου καλεί όσους άνδρες επιθυμούν να ντυθούν Κορδελάτοι ή να συμμετέχουν ως συνοδοί, να βρίσκονται την Παρασκευή και το Σάββατο στις 11:00 το πρωί στην ταβέρνα “Μουσάτος” στο Κουρνοχώρι για να ξεκινήσουν οι επισκέψεις στα χωριά.

Τους Κορδελάτους θα τους συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα των κ.κ. Παπακωνσταντή, Κορρέ και Πειραιώτη.

Στο Κουρνοχώρι, στην ταβέρνα “Μουσάτος”, για την αναβίωση του εθίμου, θα έρθουν Κορδελάτοι από τα χωριά Μέλανες, Εγγαρές, Κυνίδαρο και Γαλήνη.

Οι γυναίκες των χωριών, θα υποδεχθούν τα μπαϊράκια από τα άλλα χωριά, με φαγητά και κρασί.

Την 12.02.2018, ημέρα Δευτέρα, το μεσημέρι, θα έρθει το μπαϊράκι των Μελάνων.
Την Παρασκευή (16/2), το μεσημέρι, στην Ταβέρνα “Μουσάτος” θα έρθει το μπαϊράκι της Γαλήνης και το απόγευμα, το μπαϊράκι του Κινιδάρου.
Το Σάβββατο (17/2), το πρωί, θα έρθει το μπαϊράκι των Εγγαρών.

(Visited 145 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.