Δυο νέες εικαστικές εκθέσεις στην Άνω Σύρο

 
 
 

ano kai kato syros

«Άνω & Κάτω Σύρος» και «Χρυσές Κυκλάδες» είναι οι δύο εικαστικές εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν την επόμενη εβδομάδα στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018».

Η έκθεση του Γεώργιου Νετκίδη με τίτλο «Άνω & Κάτω Σύρος» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου. Μία σειρά από ματιές ενός φιλοξενούμενου που έγιναν πίνακες με ένα πινέλο που ταξίδεψε στον Φερεκύδη, στον Σουρή, στον Μάρκο Βαμβακάρη, στα στεναδάκια της Άνω Σύρου και στην Ερμούπολη.
Ο Γεώργιος Νετκίδης γεννήθηκε στον Ασκό Θεσσαλονίκης, έζησε έως το 1995 στο Βερολίνο, μετά στη Θεσσαλονίκη. Με τη ζωγραφική ξεκίνησε να βρέξει τα πόδια του στην παραλία και βρέθηκε να κολυμπάει στα βαθιά. Εμπνευστής και δάσκαλος για τη ζωγραφική του ήταν ο Σαλβαντόρ Νταλί. Άρχισε το 1997 με μολύβι, κάρβουνο και παστέλ, αργότερα συνέχισε με λάδι σε καμβά. Από τον Οκτώβριο του 2016 ζει στην Ερμούπολη. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στους χώρους της Θεσσαλονίκης «Μελίνα Μερκούρη» (έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, 2002), «Ληθηνόη Art Wine Bar» (ατομική έκθεση ζωγραφικής, 2006), «Αλατζά Ιμαρέ» (έκθεση ζωγραφικής, 2006), “Popolo” (ατομική έκθεση ζωγραφικής, 2010), Παραδοσιακό καφενείο «Αλάμπρα» (ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, 2013), καθώς και στο Πυθαγόρειο Σάμου (ατομική έκθεση ζωγραφικής, 2008)

 

xryses kyklades lydia nikolaoy

«Χρυσές Κυκλάδες»
Η εικαστική έκθεση της Λυδίας Νικολάου «Χρυσές Κυκλάδες» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 18 Ιουλίου στην Αίθουσα Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Άνω Σύρου.
Η Λυδία Νικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Interior Design και γραφιστική, έκτοτε συμμετέχει σε θεωρητικά και εργαστηριακά σεμινάρια που αφορούν στην Τέχνη και τη μουσειακή αγωγή, έχει εκπονήσει σχετικές μελέτες, ενώ εξακολουθεί να μελετά την αρχαία – προϊστορική τέχνη θεωρητικά και πειραματικά.
Η έρευνά της για το αρχαίο υλικό, με την γεωλογία της Σύρου να την εμπνέει, προμηθεύοντας της υλικό για τα έργα της από το 2009 που εγκαταστάθηκε στο νησί, την οδήγησε σε μια εκπληκτική ανακάλυψη: την πέτρα του Ερμή. Οι προβληματισμοί της είναι κυρίως κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί, ενώ στα έργα της εναποθέτει την πλούσια εσωτερική εμπειρία της σε μια αλχημεία γης και φωτός με πρόθεση πέρα από την αίσθηση του αντικειμένου να γίνει αντιληπτή η ουσία.

 

Info
«Άνω & Κάτω Σύρος»
Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στις 20:30
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00

 

«Χρυσές Κυκλάδες»
Εγκαίνια: Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στις 21:00
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 20:00 – 24:00

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*