Ανοιχτοί στο κοινό οι βυζαντινοί ναοί Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί και Ταξιάρχη στα Μονοίτσια

 
 
 

diasoritis taxiarxis tampela chalki 2
Δύο ναοί εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι και φέτος το καλοκαίρι ανοιχτοί για το κοινό, χάρη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τραγαίας και τη συνεργασία του με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Βυζαντινούς ναούς του Αγίου Γεωργίου Διασορίτη στο Χαλκί και του Ταξιάρχη στα Μονοίτσια.

Και οι δύο ναοί είναι ανοιχτοί για το κοινό καθημερινά κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Agios Georgios Diassoritis

(Άγιος Γεώργιος Διασορίτης)

Υπεύθυνοι για τη φύλαξη του ναού αυτές τις ώρες είναι ομάδες εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας όπως και τα προηγούμενα καλοκαίρια, σε συνδυασμό και με εθελοντές φοιτητές της αρχαιολογίας που εγκρίθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και των οποίων τη φιλοξενία και όλα τα έξοδα μετακίνησης και σίτισης έχει αναλάβει ο Σύλλογός, χάρη στις δωρεές των επισκεπτών των περασμένων ετών.

Θυμίζουμε ότι οι δύο ναοί συνδέονται με μονοπάτι που και φέτος καθαρίστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίου, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να μετακινείται πεζός και με ασφάλεια από τον ένα ναό στον άλλο, σε μόλις 6 λεπτά.

taxiarxis monoitsia

(Ταξιάρχης)

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος ευχαριστεί την ΕΦΑ Κυκλάδων και την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν και για την αρμονική συνεργασία.

“Πάνω από όλα όμως εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνεχίζουν και φέτος με προθυμία να προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους για αυτό το εγχείρημα το οποίο πιστεύουμε πως θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν δύο πολύ αξιόλογα μνημεία του τόπου μας. Συνεχίζουμε να προσδοκούμε για το μέλλον την πρόσληψη μόνιμου εξιδικευμένου προσωπικού ώστε να είναι ανοιχτοί οι ναοί περισσότερες ώρες και για όλη την καλοκαιρινή σεζόν” υπογραμμίζει.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*