«Όταν θα έρθουν καλύτερες μέρες»: καυστική επιθεώρηση του θιάσου «Αλαλούμ» στην Άνδρο

 
 
 

thiasos alaloym danampasis

Μια καυστική επιθεώρηση (που θα περιλαμβάνει τραγούδια και σατιρικά σκετς της δεκαετίας του ’80) με τίτλο «Όταν θα έρθουν καλύτερες μέρες» θα παρουσιάσει στην Άνδρο ο θίασος «Αλαλούμ».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στο Ανοιχτό θέατρο της Χώρας και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Χάρρυ Κλυνν.
Στη νεότερη ελληνική ιστορία, η δεκαετία του ’80 υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική, με θεαματικές πολιτικές και κοινωνικές ανακατατάξεις. Αποκαταστάθηκε η Εθνική Αντίσταση, καθιερώθηκε το πενθήμερο, νομοθετήθηκε η ισότητα των δύο φύλων με το φεμινιστικό κίνημα, έγινε απελευθέρωση των μέσων επικοινωνίας με την ίδρυση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Στην ψυχαγωγία κυριάρχησαν τα τραγούδια του Κηλαηδόνη και του Σαββόπουλου. Στο θέατρο η Ελεύθερη Σκηνή ανανεώνει την Επιθεώρηση, ενώ ο Χάρρυ Κλυνν σατιρίζει με χιούμορ την επικαιρότητα μαζί με τις γελοιογραφίες του Κυρ. Στην καθημερινότητα εμφανίζονται νέα στοιχεία στη διαφήμιση με προϊόντα με λίγες θερμίδες, ενώ στη γλώσσα της νεολαίας εισβάλλουν οι φράσεις «καράφλιασα, δικέ μου», «κουφή γκόμενα», «είσαι πολύ μεγάλος, μάγκα μου».
Στο πολιτικό προσκήνιο πρωταγωνιστεί η μορφή του Ανδρέα με το σύνθημα της Αλλαγής, αλλά η οκταετία του ΠΑΣΟΚ αμαυρώνεται με το σκάνδαλο Κοσκωτά και τα ειδικά δικαστήρια του βρώμικου ’89.

Συντελεστές:
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης
Μουσική Διεύθυνση: Προκόπης Κωττάκης
Χορογραφίες: Ελευθερία Νιριανάκη
Σκηνικά – Κοστούμια: Έφη Κούτση
Βίντεο: Κική Καλλίδου
Φωτογραφήσεις: Γιάννης Παπασπύρου
Guest stars: Ο πρωταγωνιστής του θεάτρου Μιχάλης Μητρούσης, η show woman Κωνσταντίνα και ο Βάϊος Πράππας.
Πρωταγωνιστούν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Λιλίκα Αντανασιώτη, Αντώνης Αντωνόπουλος, Στάθης Δανιηλίδης, Μαρία Ζαβίτσα, Παναγιώτης Ζαβίτσας, Έφη Κούτση, Ράνια Κωνσταντινίδη, Ρίκα Μουρίκη, Σαράντης Παντελιάς, Κατερίνα Σωρούλα και οι μικρές Μικαέλα Κωττάκη και Χλόη και Λουίζα Μπίστη.
Συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*