“Rebetes” στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου

 
 
 

rebetes

Τους ανθρώπους, τις μελωδίες, τα όργανα, το προσκήνιο και το παρασκήνιο του ρεμπέτικου προσεγγίζει εικαστικά η Χρύσα Μπεζιργιαννίδου στην έκθεση με τίτλο “Rebetes”, την οποία θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2018».

Οι φιγούρες των πρωταγωνιστών και των κομπάρσων της ρεμπέτικης σκηνής. Οι άνθρωποι του ρεμπέτικου. Στους δρόμους που γεννήθηκε ο Μάρκος, ο πατριάρχης της ρεμπέτικης καρδιάς μας. Ακούσματα, εμπειρίες, εικόνες και γεγονότα συνδράμουν για να δημιουργεί εικαστικά αντικείμενα, χαρακτικά και ζωγραφικά έργα.
Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται η θεματική δουλειά της καλλιτέχνιδος που ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Άνω Σύρο. Φιλοδοξεί να φορτίσει τον θεατή με την ενέργεια και την ομορφιά που χαρίζει απλόχερα η Απάνω Χώρα της Σύρου που σημειολογικά συνδέθηκε με το ρεμπέτικο και τους ανά τον κόσμο ρεμπέτες.

Rebetes
Πού: Πνευματικό Κέντρο Άνω Σύρου
Πότε: 15 Ιουλίου – 15 Αυγούστου
Εγκαίνια: Κυριακή 15 Ιουλίου 2018, στις 12:30
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 13:00 – 14:00 & 19:00 – 22:00

*Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν workshops και εκδηλώσεις.

*Πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις επισκέψεις και τις συμμετοχές από το Facebook/Rebetes και από το https://sites.google.com/view/rebetes/.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*