25ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης (δείτε το πρόγραμμα)

 
 
 

25 festibal kitharas 1

25 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, ένας θεσμός της Σύρου με διεθνή ακτινοβολία που χρωστάει πολλά στο κοινό του νησιού, το οποίο τον αγκάλιασε και τον στήριξε από τα πρώτα του βήματα.

Θεωρείται ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ελλάδα, τόσο για τη υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων του, όσο και για το μοναδικά φιλικό του κλίμα, που το καθιστούν μια ανοιχτή γιορτή, μια δημιουργική συνεύρεση κορυφαίων μουσικών, καθηγητών και σπουδαστών με το φιλόμουσο κοινό.
Ξεκίνησε το 1994 για να καθιερωθεί ως ένα μουσικό γεγονός που φέρνει τη κιθάρα στο κέντρο του Αιγαίου, την Ερμούπολη. Προσφέρει στο κοινό αξέχαστες εκδηλώσεις, δίνει βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες και εμπλουτίζει τις εμπειρίες των σπουδαστών μέσα από την ενεργό συμμετοχή σε σεμινάρια, διαγωνισμούς και μουσικά σύνολα. Μάλιστα, πολλοί από τους συμμετέχοντες σπουδαστές των προηγούμενων διοργανώσεων είναι σήμερα διεθνώς καταξιωμένοι κιθαριστές και ταλαντούχοι καθηγητές!
Φόρο τιμής φέτος στο πρόγραμμα κατέχουν τα κιθαριστικά μουσικά σύνολα: ντουέτα, τριο, κουαρτέτα, αλλά και σύνολα με 6 κιθάρες και μια κιθαριστική ορχήστρα των σπουδαστών.
Η αθλοθέτηση κιθάρας αξίας 5.000 ευρώ από τον Έλληνα κατασκευαστή Γιάννη Σεϊντουλά, προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μεγάλη κατηγορία του διαγωνισμού, προσελκύοντας συμμετοχές από πολλές χώρες της Ευρώπης (Ουγγαρία, Πολωνία, Κύπρο κ.α.)
Και στις μικρότερες κατηγορίες όμως αθλοθετούνται κιθάρες αξίας 400 ευρώ από μουσικούς οίκους σαν επιβράβευση της προσπάθειας των μικρών κιθαριστών.
Στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (www.guitarfestival.gr) υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα, τους συντελεστές και μια ιστορική αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια.
Το φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Ιουλίου 2018, διοργανώνεται από τον δήμο Σύρου – Ερμούπολης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άγγελου Νικολόπουλου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2018».

 

Πρόγραμμα συναυλιών 2018
(Όλες οι συναυλίες του φεστιβάλ κιθάρας είναι με ελεύθερη είσοδο)

Δευτέρα 23 Ιουλίου
Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου (ώρα 20:30)
«Ο μαγικός ήχος των κιθαριστικών συνόλων»
Α’ Μέρος: «Wieczorek Guitar Trio (Πολωνία)»
Katarína Wieczoreková, Franciszek Wieczorek, Radoslaw Wieczorek
Β’ Μέρος: “Hesperia” Guitar Orchestra – Διεύθυνση: Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος

 

Τρίτη 24 Ιουλίου
Πινακοθήκη των Κυκλάδων (ώρα 20:30)
«Η κιθάρα τραγουδά»
Α’ Μέρος: Soren Boedker Madsen (Δανία). Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μοναδικά εμπνευσμένες διασκευές για σόλο κιθάρα γνωστών μελωδιών των Beatles, Stevie Wonder, Jimmy Page κ.α. καθώς και πρωτότυπες δικές του συνθέσεις
Β’ Μέρος: «Κωνσταντίνος Κηρολύτης – Διονυσία Τροντή» Κιθαριστικό ντουέτο

 

Τετάρτη 25 Ιουλίου
Πιάτσα Άνω Σύρου (ώρα 20:30)
«Από τον Λόρκα στον Ντύλαν»
Α’ Μέρος: Διαμαντής Διαμαντίδης, κλασικές ροκ μπαλάντες απ’ όλο το κόσμο με κιθάρα και φυσαρμόνικα
Β’ Μέρος: Αγγελική Κοκκίνη (φωνή), Πάνος Δραμυτινός (Κιθάρα) σε τραγούδια του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

 

Πέμπτη 26 Ιουλίου
Πινακοθήκη των Κυκλάδων (ώρα 20:30)
«Η νέα γενιά της κιθάρας»
Α’ Μέρος: Radoslaw Wieczorek (Πολωνία)», ρεσιτάλ κιθάρας
Β’ Μέρος: Κώστας Μανωλκίδης, ρεσιτάλ κιθάρας (νικητής περσινών «κιθαριστικών αγώνων» της Ερμούπολης).

 

Παρασκευή 27 Ιουλίου
Ησυχαστήριο Αδελφών του Ελέους (ώρα 20:30)
«Κιθαριστικό Πανόραμα»
Τελετή λήξης του φεστιβάλ κιθάρας με ένα εορταστικό πρόγραμμα με τα σύνολα, τους νικητές των «Κιθαριστικών Αγώνων» και την κιθαριστική ορχήστρα του φεστιβάλ σε διεύθυνση Άγγελου Νικολόπουλου.

 

Πληροφορίες:
www.guitarfestival.gr
https://www.facebook.com/hermoupolis.guitar.festival
email: festival@akroama.net

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*