«Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία»: Έκθεση φωτογραφίας του Γεώργιου Φουστάνου

 
 
 

patris ekthesi fotografias foystanoy

Την εξέλιξη της επιβατηγού ναυτιλίας των Ελλήνων στον διεθνή στίβο καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα και μέχρι τις αρχές του 21ου, μέσα από το ιστορικό 125 πλοίων, παρακολουθεί η έκθεση φωτογραφίας του Γεώργιου Φουστάνου «Ένας Αιώνας Ελληνικά Επιβατηγά Πλοία», η οποία θα φιλοξενηθεί στην Έπαυλη Τσιροπινά.

Η ναυπήγηση επιβατηγών ατμοπλοίων διεθνών πλόων χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα, ωστόσο η ανάπτυξη επιβατηγού στόλου στη χώρα μας περιορίστηκε σε πλοία μικρής χωρητικότητας για τις ανάγκες των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Στις αρχές όμως του 20ού αιώνα, δημιουργήθηκε ένα ισχυρό μεταναστευτικό κύμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα τη δραστηριοποίηση Ελλήνων στο χώρο της διεθνούς επιβατηγού ναυτιλίας το 1907 με το νεότευκτο επιβατηγό πλοίο ΜΩΡΑΪΤΗΣ.
Έτσι, η διαδρομή της επιβατηγού ναυτιλίας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στο χώρο της ελληνικής ναυτιλιακής ιστορίας που όσο και εάν έχει αποδυναμωθεί σήμερα, δεν πρέπει να αφεθεί στη λήθη.
Η έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018».

Info
Έκθεση φωτογραφίας ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ
Πού: Έπαυλη Τσιροπινά (Ποσειδωνία, Σύρος)
Πότε: 21 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Ώρες Λειτουργίας: 12:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00, εκτός Τετάρτης και Κυριακής

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*