Στην Deutsche Welle η συριανή ιστοσελίδα tsou.gr και ο δημιουργός της Χάρης Βεκρής

 
 
 

vekris tsoy dw 1

Ειδικό αφιέρωμα στο ούζο έκανε η δημοφιλής εκπομπή EUROMAXX του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού της Deutsche Welle.

Με αφορμή την ετήσια γιορτή του ούζου “OUZO FEST 2018” που διοργανώθηκε στη Λέσβο στις αρχές Ιουλίου, η εκπομπή έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ στη Μυτιλήνη, ξεκινώντας τα γυρίσματα από τα δύο αξιόλογα μουσεία ούζου που βρίσκονται στο Πλωμάρι και συνεχίζοντας σε ποτοποιίες του νησιού, όπου παρουσιάστηκαν τα συστατικά και ο τρόπος παραγωγής του ούζου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, βέβαια, στους μεζέδες του ούζου, τις ομορφιές του νησιού και τη φιλοξενία των κατοίκων του.

vekris tsoy dw 2
Μετά από πρόσκληση της εκπομπής, η συριανή ιστοσελίδα www.tsou.gr (all about ouzo) και ο δημιουργός της Χάρης Βεκρής, πρωταγωνίστησαν τόσο εμπρός, όσο και πίσω από την κάμερα, συμβάλλοντας στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία, αλλά και στην εκτέλεση της όλης παραγωγής.
Το αφιέρωμα αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του εθνικού μας ποτού στο εξωτερικό, προβάλλοντας συγχρόνως τις ομορφιές του νησιού της Λέσβου. Η πρώτη προβολή της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής σε ολόκληρο τον πλανήτη πραγματοποιήθηκε από την Deutsche Welle το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιουλίου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του καναλιού στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.dw.com/en/ouzo-greeces-national-drink/av-44651315.
Σημειώνεται ότι η εκπομπή EUROMAXX προβάλλεται 6 ημέρες την εβδομάδα στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά και τα αραβικά.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*