6+1 μαθήματα για τη Βυζαντινή Νάξο στο Χαλκί

 
 
 

ena kalokairi sto diasoriti

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή της μακραίωνης ιστορίας της Νάξου θα ξεδιπλωθεί από τις 2 μέχρι τις 5 Αυγούστου στο Χαλκί, κατά τη διάρκεια της επιστημονικής δράσης «Ένα καλοκαίρι στο Διασορίτη – Επτά μαθήματα για τη Βυζαντινή Νάξο».

Διοίκηση, οικονομία, κοινωνία και τέχνη, μέσα από τις μαρτυρίες των μνημείων της κεντρικής Νάξου (Σαγκρί, Χαλκί, Δανακός, Απεράθου) και τις εμπεριστατωμένες επιστημονικές εισηγήσεις καταξιωμένων και έγκριτων εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίες θα δώσουν την μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες «να προσεγγίσουν όψεις της κοινωνίας της Νάξου, από την πρωτοχριστιανική-πρωτοβυζαντινή εποχή έως και τον 14ο αιώνα», όπως αναφέρει ο Κώστας Κατσουρός στο σημείωμά του στο πρόγραμμα της δράσης.
Την συνδιοργάνωση της εξαιρετικής αυτής πρωτοβουλίας (που πλαισιώνουν επίσης, καλλιτεχνικά δρώμενα) έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας, ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου ΑΡΣόΣ και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με την επιστημονική συνδρομή του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Πάλλη και την αιγίδα του Τομέα Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*