«Σύρος Πολιτισμός 2018»: Εκθέσεις ζωγραφικής σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο & δημοπρασίες έργων τέχνης

 
 
 

leonarda lamprianidoy

Δύο εκθέσεις ζωγραφικής πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε Ερμούπολη και Άνω Σύρο, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2018».

Η έκθεση της Λεονάρδας Λαμπριανίδου θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Εμμ. Ροΐδη» του Πνευματικού Κέντρου από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. Εγκαίνια: Τετάρτη 01/08 στις 21:00. Ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00 & 19:00-22:30.
Η Λεονάρδα Λαμπριανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Μετά την αποφοίτηση της από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια, αποφάσισε να αλλάξει πορεία και ξεκίνησε σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Από το 1998 ως καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών διδάσκει Ελεύθερο Σχέδιο, Αρχές Σύνθεσης και Ιστορία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα, παρουσιάζει πρωτότυπες δικές της διδακτικές μεθόδους σε επιμορφωτικά σεμινάρια για συναδέλφους της εκπαιδευτικούς. Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Εικαστική Παιδεία», που εκδίδεται από την Ένωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης.
Τα τελευταία χρόνια δίδαξε μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης, στο πλαίσιο επιμορφωτικών Σεμιναρίων για ενηλίκους στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
Από το 2000 έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο σε έντεκα ατομικές εκθέσεις. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

karmella stefanou

«Ονειρικό» στην Άνω Σύρο
Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου θα φιλοξενείται έως τις 25 Αυγούστου η έκθεση ζωγραφικής της Καρμέλλας Στεφάνου με τίτλο «Ονειρικό» (ώρες λειτουργίας: 11:00-13:30 & 19:00-22:00). Εγκαίνια: Κυριακή 5/08, στις 20:30. 
Η καλλιτέχνης μιλάει για το έργο της: «Κάποιες φορές η ζωή μας προσφέρει απλόχερα χαρές, απολαύσεις, ικανοποίηση. Άλλες πάλι κλείνεται στον εαυτό της και μας στερεί πολλά. Και τότε, έρχεται το Όνειρο να εκπληρώσει μύχιες επιθυμίες. Βουτάω στον κόσμο του Ονείρου. Ένα μαγικό παράθυρο ανοίγει στο νου και μου προσφέρει άπλετη θέα σε μια άλλη διάσταση.
Συναισθήματα, εικόνες και έννοιες, πλέουν μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Τις ανασύρω απαλά και αφήνω την αύρα της πραγματικότητας να τις αφυπνίσει. Ανακαλώ σκηνές του ονείρου, αλιεύω εικόνες από το οικείο περιβάλλον μου, ψηλαφίζω χρώματα και υλικά και δημιουργώ συνθέσεις προς τέρψη οφθαλμών.
Με εργαλείο τις Μικτές μου Τεχνικές, οι εικόνες αποκτούν ζωή, και μεταμορφώνονται σε ζωγραφική, μικροκατασκευές και αντικείμενα. Κάποια χρηστικά άλλα διακοσμητικά.
Το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον, ενυπάρχουν ισότιμα στο όνειρο, με την πραγματικότητα να αναμιγνύει πληθώρα χρωμάτων και να συνταιριάζει απρόσμενα διαφορετικά υλικά.
Οι δημιουργίες μου, στη φυσική τους διάσταση πια, με συντροφεύουν στην καθημερινότητά μου, κι εγώ αναπλάθω νέα όνειρα και συνεχίζω να δημιουργώ… Ευελπιστώ να σας παρασύρω , έστω για λίγο, στον Ονειρικό μου Κόσμο!»

Δημοπρασία έργων τέχνης στη Σύρο
Έκθεση και δημοπρασίες έργων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών θα πραγματοποιήσει από τις 2 έως τις 5 Αυγούστου ο Οίκος Δημοπρασιών Ευάγγελος Καπόπουλος.
Ο Οίκος Δημοπρασιών Ευάγγελος Καπόπουλος εκθέτει και δημοπρατεί έργα στη Σύρο από το 2000. Φέτος, θα παρουσιαστούν και θα δημοπρατηθούν έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών (Πράσινου, Γαΐτη, Παύλου, Φασιανού, Μυταρά, Τέτση, Γέρου, Σπεράντζα, Κόττη, Σάμιου, Σταθόπουλου, Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Φιλοπούλου κ. ά.), καθώς και φημισμένων ξένων (Αrman, Erro, a. Segui, R. Compas, L. Jenkell, R. Orlinski, Blek Le Rat, Mr Brainwash, D. Gerstein κ.ά.).

Έκθεση: Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη», 2 – 5 Αυγούστου (10:30-14:00 και 18:00-23:30) στην Αίθουσα Τέχνης Γ & Ε. Βάτη.
Δημοπρασίες: Παρασκευή 3/08 & Σάββατο 04/08 στις 22:00 – Κυριακή 5/08 στις 21:30.

*Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2018»

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*