Ανάμεσα σε όνειρο και πραγματικότητα η έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Ζωγράφου

 
 
 

oneiron diastasis

Σειρά έργων που έχουν ως αφετηρία τους τον ύπνο και επεκτείνονται στη σχέση που συνδέει το σώμα με το όνειρο και τους κόσμους του περιλαμβάνει η έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Ζωγράφου με τίτλο «Ονείρων Διάστασις», η οποία θα ανοίξει τις πύλες τις για το κοινό στις 12 Αυγούστου στην Αίθουσα Τέχνης «Εμμ. Ροΐδη» στην Ερμούπολη.

Η έκθεση αποτελεί μια καλλιτεχνική διαδρομή με ζωγραφικές αναζητήσεις που ακροβατούν ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Ένα ταξίδι από τον κόσμο της ύλης σε εκείνον του πνεύματος, της ψυχής. Ως προς την αποτύπωση των έργων κυριαρχεί η ελαιογραφία αλλά, σε ορισμένα από αυτά, και μια μικτή τεχνική με λάδια και ακρυλικά.
Η Στέλλα Ζωγράφου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και μεγάλωσε στον καταγωγής της, την Λέρο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπολόνια, απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα το 2004. Έχει παρακολουθήσει διετή προγράμματα σπουδών για τα κουστούμια θεάματος, χαρακτική, αισθητική, ψυχολογία της φόρμας και διδακτική της τέχνης. Έχει παρουσιάσει ατομική έκθεση και έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και Ιταλία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Info
Ονείρων Διάστασις
Πού: Αίθουσα Τέχνης Εμμ. Ροΐδη
Πότε: 12 έως τις 19 Αυγούστου
Εγκαίνια: Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 20:30
*Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2018

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*