Το Φεστιβάλ ΑΝΩ απέκτησε το αναμνηστικό του!

 
 
 

anamnistiko ano 1

Με σαφείς αναφορές τόσο στο περιεχόμενο του Φεστιβάλ ΑΝΩ, όσο και στην Άνω Σύρο όπου πραγματοποιείται, φιλοτεχνήθηκε το καλαίσθητο αναμνηστικό του δια χειρός του γλύπτη Παναγιώτη Καλούδη.

Ξύλο, μάρμαρο και αλουμίνιο τα υλικά κατασκευής του αναμνηστικού, το οποίο είναι βασισμένο στο λογότυπο του Φεστιβάλ ΑΝΩ και παραπέμπει τόσο στο εκκλησιαστικό όργανο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, όσο και στον λόφο της Άνω Σύρου όπου βρίσκεται.

 

anamnistiko ano 2

Το ξυλόγλυπτο «ΑΝΩ» πατάει στέρεα στα μαρμάρινα σκαλοπάτια του μεσαιωνικού οικισμού που οδηγούν στους αυλούς από αλουμίνιο του παλαιότερου εκκλησιαστικού οργάνου της Ελλάδας.

 

anamnistiko ano 3

 

Δημιουργός: Παναγιώτης Καλούδης, γλύπτης
Σχεδιασμός λογότυπου: Φρειδερίκος Ρούσσος, γραφίστας
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Πετράκης ( www.inbulb.com)
Έτος κατασκευής: 2018
Υλικά: ξύλο, μάρμαρο, αλουμίνιο
Διαστάσεις: 15 x 12 x 5 εκ.

 

anamnistiko ano 4

 

Ο Παναγιώτης Καλούδης είναι πτυχιούχος του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πάνορμου Τήνου, όπου είχε δάσκαλο τον Γ. Μανιατάκο. Στη συνέχεια πέρασε πρώτος στην ΑΣΚΤ Αθηνών όπου ήταν προτεινόμενος για υποτροφία ανά έτος, με δασκάλους τους Ε. Πανουργιά και Γ. Χουλιαρά. Έχει λάβει μέρος σε συμπόσια ως βοηθός και σε ομαδικές εκθέσεις. Έχει φιλοτεχνήσει προτομές και άλλες γλυπτικές εργασίες στο εργαστήριο που διατηρεί στην Ερμούπολη της Σύρου. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές.
Το Φεστιβάλ ΑΝΩ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Διοργάνωση: Καθολική Επισκοπή Σύρου, Σύνδεσμος Καθολικών Σύρου
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου Ερμούπολης
Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Φεστιβάλ ΑΝΩ https://anofestival.gr/

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*