Σαββατοκύριακο Πολιτισμού στη Νάξο

 
 
 

naxos hora 1

Tango και θέατρο περιλαμβάνει το πολιτιστικό πρόγραμμα το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Νάξο.

Το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 21:00, η Παραλία της Χώρας θα «πλημμυρίσει» από το κόκκινο, το χρώμα της αγάπης, του πάθους και της φωτιάς, καθώς η Ζωή Τηγανούρια θα παρουσιάσει την παράσταση υψηλής αισθητικής “Last Tango by Zoe”.

last tango zoe

Μια παράσταση πλημυρισμένη από τη σαγήνη του Tango, πλαισιωμένη από εξαιρετικούς μουσικούς και χορευτές. Αργεντινή, Ουραγουάη, Astor Piazzolla και μεγάλοι Έλληνες συνθέτες. Tango της ρετρό εποχής και του ελληνικού κινηματογράφου… Δυο Χείλη Κατακόκκινα, Ουρανόεσσα, Libertango, Tanguera, Cumparsita, Άρωμα Γυναίκας… Το τραγουδιστικό μέρος της παράστασης ανήκει στην Στέλλα Χροναίου.

 

«Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»
Το βράδυ της Κυριακής 19 Αυγούστου ανήκει στο θέατρο. Στις 21:00 στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου «Εμμανουήλ Ψαρράς» θα παρουσιαστεί η συναρπαστική παράσταση «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος», η οποία αφηγείται την ιστορία ενός μετανάστη, αποτελώντας ταυτόχρονα αναφορά στην ελληνική κοινωνία και την ξενιτιά, στις σχέσεις των λαών, στην ίδια την ζωή!
Η ιστορία του Στάμου είναι η ιστορία ενός νέου, που – κατατρεγμένος από το καθεστώς του κράτους και του παρακράτους που τον πιέζει να υπογράψει δήλωση μετανοίας, καθώς ο πατέρας του ήταν πολιτικός κρατούμενος – αρνείται και αποφασίζει να πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς, ως εργάτης σε ορυχείο. Η μόνη άμεση επαφή με την πατρίδα είναι το ραδιόφωνο κι η εκπομπή για τους μετανάστες.
Στο σπίτι που μένει, μένουν κι άλλοι μετανάστες, ο καθένας με τον δικό του καημό, τη δική του ιστορία. Κι έτσι τα ελληνικά τραγούδια γίνονται και δικά τους, γίνονται η γέφυρα που θα τους συνδέσει, θα τους βοηθήσει να γνωριστούν, να μάθει ο ένας την ιστορία του άλλου και να δουν πόσο ίδιοι είναι τελικά, κάτω από την αντικειμενική διαφορετικότητά τους και τελικά να πάψουν να είναι «ΞΕΝΟΙ»!

ellada ksenos ksena elllinas

Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Γιώργος Σουξές

Συμμετέχουν
Φωνή Εκφωνητή: Νίκος Μενεμένογλου,
Φωνή Φράου Γκρίτε: Ίρις Τσιμπρή

Συντελεστές
Σκηνοθεσία & Θεατρική Προσαρμογή: Γιώργος Σουξές
Κείμενο: Θανάσης Σκρουμπέλος
Σκηνικά – Κουστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Κινησιολογία: Βάσια Αγγελίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Χαραλάμπους
Ηχητικά εφέ: Γιώργος Ζιώτας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ίρις Τσιμπρή
Φωτογραφίες: Γιούλη Γεωργαντίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Νίκος Γουζιλόπουλος
Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
Οργάνωση Παραγωγής: Χρυσάνθη Γεωργαντίδου

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*