VIDEO: Συγκίνηση, ενδιαφέρον και πολύς κόσμος στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Λεβογιάννη (φώτος)

 
 
 

levogiannis vivlio parousiasi 

Το βιβλίο του Νίκου Λεβογιάννη «ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ» παρουσιάστηκε σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Νάξο, στην π. Σχολή Ουρσουλινών, στο κάστρο.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της εκδήλωσης, διάχυτη ήταν η συγκίνηση αλλά και το ενδιαφέρον για τα γραφόμενα του Φιλόλογου, π. Βουλευτή Κυκλάδων και Συγγραφέα Νίκου Λεβογιάννη, στο βιβλίο του.

levogiannis parousiasi vivliou 13

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο επίτιμος αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Νίκος Καβαλιέρος, ο επίτιμος αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και π. πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, ο αρχαιολόγος και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ο διοικητής του νοσοκομείου Νάξου Κώστας Απιδόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

levogiannis parousiasi vivliou 28

Τις κεντρικές ομιλίες έκαναν ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, π. Έπαρχος Νάξου και αντινομάρχης Λάζαρος Θεόφιλος και ο εκπαιδευτικός Στάθης Φατούρος. Κείμενα από το βιβλίο του Νίκου Λεβογιάννη διάβασε ο Μανώλης Λυκουρόπουλος, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το χρονογράφημα του Νικηφόρου Μανδηλαρά «Μασε τρώνε στο μέτρημα», που διάβασε ο Λευτέρης Ελευθερίου και προβλήθηκε σε βίντεο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβάλλονταν σε οθόνη εικόνες από περιστατικά που αναγράφονται στο βιβλίο του Νίκου Λεβογιάννη, ενώ παράλληλα λειτουργούσε και έκθεση αντιγράφων ντοκουμέντων και φωτογραφιών, μικρό δείγμα από τα εκατοντάδες που δημοσιεύονται στις σελίδες της «ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ».

levogiannis parousiasi vivliou 7

Σύντομο χαιρετισμό απηυθύναν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης.

levogiannis parousiasi vivliou 26
Όλοι τους μίλησαν για το «σπουδαίο έργο» του Νίκου Λεβογιάννη και την «παρακαταθήκη» που αφήνει στη Νάξο. Μάλιστα ο Μανόλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε ότι το βιβλίο του Νίκου Λεβογιάννη σύντομα θα βρίσκεται στις βιβλιοθήκες όλων των σχολείων του δήμου.

levogiannis parousiasi vivliou 32

Ο Νίκος Λεβογιάννης ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης αλλά και τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι χαιρέτησαν και συνομίλησαν ενθουσιασμένοι με το συγγραφέα…

{youtube}Z8Fx4XJemXQ{/youtube}

levogiannis parousiasi vivliou 1levogiannis parousiasi vivliou 2levogiannis parousiasi vivliou 11levogiannis parousiasi vivliou 14levogiannis parousiasi vivliou 16levogiannis parousiasi vivliou 22levogiannis parousiasi vivliou 29levogiannis parousiasi vivliou 30levogiannis parousiasi vivliou 31levogiannis parousiasi vivliou 33levogiannis parousiasi vivliou 3levogiannis parousiasi vivliou 4levogiannis parousiasi vivliou 5levogiannis parousiasi vivliou 6levogiannis parousiasi vivliou 8levogiannis parousiasi vivliou 9levogiannis parousiasi vivliou 10levogiannis parousiasi vivliou 12levogiannis parousiasi vivliou 17levogiannis parousiasi vivliou 18levogiannis parousiasi vivliou 19levogiannis parousiasi vivliou 21levogiannis parousiasi vivliou 24levogiannis parousiasi vivliou 25levogiannis parousiasi vivliou 27levogiannis parousiasi vivliou 32

 

 

(Visited 90 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*