“Syroskidz2”: Ψυχαγωγία, δημιουργικότητα, γνώση!

 
 
 

syroskidz 2018 1

«Άνοιξε πανιά» στη Σύρο στα τέλη Ιουλίου, ταξίδεψε στην Κύθνο στις αρχές Αυγούστου και τώρα «ετοιμάζει βαλίτσα», με επιλεγμένες δράσεις, για τέσσερα ακόμη νησιά των Κυκλάδων: την Κίμωλο (26/08), τη Σίφνο (27/08), την Ηρακλειά (24/09) και τη Δονούσα (25/09).

Ο λόγος για το Παιδικό Φεστιβάλ “Syroskidz”, το οποίο μπορεί να γεννήθηκε πέρυσι στη Σύρο, ωστόσο από φέτος μεγαλώνει στις Κυκλάδες, συγκεντρώνοντας περισσότερα βλέμματα και περισσότερες συμμετοχές ανθρώπων και φορέων, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα και με δράσεις εμπνευσμένες από τις τέχνες και τις επιστήμες, πάντα όμως γεμάτο αξίες, πληροφορία, γνώση και δημιουργικότητα.

syroskidz 2018 2
Από την προετοιμασία μέσα στο Τμήμα Πολιτισμού μέχρι την υλοποίηση στη Σύρο και την περιοδεία στα άλλα νησιά, βασικό και κύριο μέλημα ήταν να βρει το Φεστιβάλ απήχηση στις παιδικές ψυχές. Στόχος που, δίχως αμφιβολία, επιτεύχθηκε, καθώς τα παιδιά υποδέχονται κάθε εκδήλωση με αγάπη και προσμονή.

syroskidz 2018 3
Φέτος, συνεχίστηκε η συνεργασία με το “Animasyros-International Animation Festival+Agora” που έκανε εργαστήρια σε διάφορα σημεία της Σύρου, ενώ το “Eye’s Walk Digital Festival” οργάνωσε παιχνίδια σε δημόσιους χώρους και το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου έκανε θεματικά εργαστήρια σχετικά με την ελληνική παράδοση. Ακόμα, στήθηκε εργαστήριο επιστημονικών πειραμάτων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συναυλία παιδικών τραγουδιών, διοργανώθηκαν αθλητικές δραστηριότητες και δημιουργικές κατασκευές, αλλά και παραστάσεις παραμυθιού με ζωντανή μουσική, σε συνδυασμό με χοροκίνηση ή εικαστική διάδραση και βιωματικά εργαστήρια αφήγησης παραμυθιού για ενήλικες.

syroskidz 2018 5
Ναυαρχίδα των εκδηλώσεων υπήρξε η Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής, με εκατό και πλέον έργα παιδιών από τη Σύρο και τις Κυκλάδες τα οποία εκτέθηκαν στην παραλία της Βάρης. Η συνεργασία του “Syroskidz” με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας έδωσε νέα ώθηση στο Φεστιβάλ, καθώς βραβευμένα έργα θα ταξιδέψουν στην Αθήνα όπου θα πάρουν μέρος στην Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής που διοργανώνεται για πρώτη φορά.
Με την ολοκλήρωση του “Syroskidz2” στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων του Παιδικού Φεστιβάλ “Syroskidz3”, οι οποίες κάθε χρόνο διαφοροποιούνται, ενώ ταυτόχρονα μπαίνουν τα θεμέλια για τις επόμενες, περισσότερο διευρυμένες συνεργασίες. Το “Syroskidz3” θα γίνει στη Σύρο στις 26 Ιουλίου 2019 και θα ταξιδέψει σε πολλά ακόμα νησιά. Κάθε φορέας που επιθυμεί να συμμετέχει είναι ευπρόσδεκτος!

syroskidz 2018 4

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*