ΣΤ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Η Νάξος Διά Μέσου των Αιώνων»

 
 
 

6o synedrio naxos diamesoy aionon

Από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει το ΣΤ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Η Νάξος Δια Μέσου των Αιώνων», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών και διοργανώνεται από τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 37 παράλληλες συνεδρίες στο Ανδρονίκειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα, όπου θα παρουσιαστούν 180 πρωτότυπες ανακοινώσεις για τη Νάξο.
Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα, από το 1992 και κάθε πέντε χρόνια, τα πανελλήνια συνέδρια με τον γενικό τίτλο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων» αποτελούν επιστημονικά fora και εργαστήρια καλλιέργειας και ανακοίνωσης ερευνητικών και επιστημονικών εργασιών διαφόρων γνωστικών πεδίων, που αφορούν στη ναξιακή διαχρονία και έχουν πολυθεματικό, πολυπρισματικό και πρωτότυπο περιεχόμενο.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί και οι εξής παράλληλες εκθέσεις στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα:
* Έκθεση ιστορικών χειρογράφων με τίτλο «Από το Φράγκικο στο Ρωμαίικο»
* Έκθεση των 20 καλύτερων φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ∆αμαριώνα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων».
*Παρουσίαση της εργασίας των μαθητών Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου σχετικά με την καταγραφή και φωτογράφιση παλαιών και νεότερων μνημείων του Γλινάδου.
* Νεάντερταλ στη Νάξο: Παρουσίαση των ερευνών στη Στελίδα που πραγματοποιήθηκαν από το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*