Στη Σύρο η 16η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Ν. Αιγαίου

 
 
 

moysikes synantiseis laikon pneyston logo

Από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Σύρο η – υπερτοπικής σημασίας – 16η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών και Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου.

Ο σχεδιασμός και η οργάνωση των δύο Συναντήσεων πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων, με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και του Τομέα Εθνομουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και με τη συμμετοχή του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού (Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς).
Στη φετινή διοργάνωση της Σύρου θα λάβουν μέρος περί τους 250 μουσικούς από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο. Επίσης, ενεργή παρουσία θα έχουν εκπρόσωποι της μουσικής λαϊκών πνευστών από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, φοιτητές μουσικών σπουδών που δραστηριοποιούνται στην παραδοσιακή μουσική του Αιγαίου, διακεκριμένοι εθνομουσικολόγοι, ηχολήπτες και σκηνοθέτες που θα μετακληθούν γι’ αυτόν το σκοπό.
Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων απευθύνει κάλεσμα προς τους πολιτιστικούς φορείς της Σύρου που επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή των Κυκλάδων (συμμετοχή χορευτικών ομάδων στην υποδοχή των μουσικών και τις μουσικές βραδιές, προσφορά κεράσματος στους μουσικούς κατά τη διάρκεια παρουσίασης των σχημάτων κ.α.), να επικοινωνήσουν με την κ. Χρηστιάννα Πάπιτση (e-mail: cycladesculture@gmail.com & xpapitsi@gmail.com).

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*