Ξεκινά απόψε το 3ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη»

 
 
 

3o festibal rempetikoy bambakaris

Από την Ποσειδωνία και πιο συγκεκριμένα, την Έπαυλη Τσιροπινά ανοίγει απόψε η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», το οποίο συνδιοργανώνουν ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 21:00 με τη συναυλία του ιταλικού μουσικού σχήματος “Carmelo Siciliano” σε παραδοσιακά, ρεμπέτικα και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας. Οι Carmelo Siciliano, Simona Gatto και Sergio Pugnalin, τρεις ταλαντούχοι μουσικοί και ερμηνευτές, έχουν τοποθετήσει το παραδοσιακό και ρεμπέτικο τραγούδι σε μια ιδιαίτερη θέση στο μουσικό τους ορίζοντα.

carmello siciliano
Στις 21:45 ακολουθεί ο Δημήτρης Μυστακίδης και «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας». Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης και δάσκαλος της λαϊκής κιθάρας, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό κι αφού εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρόσφατη “World Music Expo” στην Πολωνία, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις για λαϊκή κιθάρα αγαπημένων τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Μαζί του οι πρώην φοιτητές του και σταθεροί πλέον συνεργάτες του Ιφιγένεια Ιωάννου (τραγούδι) και Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης (κιθάρα και τραγούδι). Στην ηχοληψία ο Χρήστος Μέγας.

dimitris mystakidis
Είσοδος: 5 ευρώ (και για τις 2 παραστάσεις).

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*