VIDEO: Λαμπρή έναρξη του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» στο Δαμαριώνα (φώτος)

 
 
 

enarxi synedrio naxos 2018

Ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα, στο Δαμαριώνα Νάξου, το ΣΤ΄ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» που τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά την εναρκτήρια συνεδρία στην κατάμεστη αίθουσα του Ανδρονίκειου Πολιτιστικού Κέντρου στο Δαμαριώνα Νάξου, το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρισόστομος ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ.κ. Αντώνης Κουνάδης και Στέφανος Ήμελλος, οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης και άλλοι εκπρόσωποι της Τ.Α., Πανεπιστημιακοί, προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, επιστήμονες και ερευνητές διαφόρων γνωστικών πεδίων, π. Υπουργοί και βουλευτές.

imelos vraveysi

Αμέσως μετά τον αγιασμό από το Μητροπολίτη Παροναξίας, ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η απονομή τιμητικών διακρίσεων στον Επίσκοπο Κυανέων κ. Χρυσόστομο, στους Ακαδημαϊκούς κ.κ. Αντώνιο Ν. Κουνάδη, Στέφανο Δ. Ήμμελο και Μανόλη Ι. Κορρέ καθώς και στους δημιουργούς του Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων» κ.κ. Ιωάννη Κ. Προμπονά και Στέφανο Εμμ. Ψαρρά.

margaritis giannis

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Βασίλη Φραγκουλόπουλου και Θανάση Γρυλλάκη καθώς και του προέδρου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Μιχάλη Μαρούλη, του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαργαρίτη και του προέδρου της κοινότητας Δαμαριώνα Κώστα Σωμαρίπα.

kounadis akadimaikos

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνης Κουνάδης κήρυξε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Ακολούθησε η εισαγωγική ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Στέφανου Ήμελλου με θέμα: Η έρευνα του λαϊκού δικαίου επί Φραγκοκρατίας (Λατινοκρατίας) και Τουρκοκρατίας και η προνομιούχος θέση σε αυτήν της Νάξου.

{youtube}ze5REPO9e4o{/youtube}

Να σημειωθεί ότι το Συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχουν σε αυτό περισσότεροι από 200 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν 37 παράλληλες συνεδρίες στο Ανδρονίκειο Πολιτιστικό Κέντρο και το Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα, όπου θα παρουσιαστούν 180 πρωτότυπες ανακοινώσεις για τη Νάξο.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί και οι εξής παράλληλες εκθέσεις στο Δημοτικό Σχολείο Δαμαριώνα:

* Έκθεση ιστορικών χειρογράφων με τίτλο «Από το Φράγκικο στο Ρωμαίικο»
* Έκθεση των 20 καλύτερων φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ∆αμαριώνα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων».
*Παρουσίαση της εργασίας των μαθητών Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου σχετικά με την καταγραφή και φωτογράφιση παλαιών και νεότερων μνημείων του Γλινάδου.
* Νεάντερταλ στη Νάξο: Παρουσίαση των ερευνών στη Στελίδα που πραγματοποιήθηκαν από το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου

enarxi synedrio 2018 2enarxi synedrio 2018 3enarxi synedrio 2018 4enarxi synedrio 2018 5enarxi synedrio 2018 6enarxi synedrio 2018 7enarxi synedrio 2018 8enarxi synedrio 2018 11enarxi synedrio 2018 24enarxi synedrio 2018 25kallinikoskounadis vraveysilamprinoudakis vraveysi 2margaritis dimotiki arximargaritis fragkoulopoulosmaroulis mixalis

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*