«Ο Συναυλιακός Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή στο θέατρο Απόλλων

 
 
 

erotokritos maramis 1

Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα της κρητικής αναγέννησης του Βιτσέντζου Κορνάρου, «Ο Συναυλιακός Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή θα παρουσιαστεί την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Απόλλων, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περιόδου 2016/17, εγκαινιάζοντας την πρώτη μεγάλη παραγωγή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Ίδρυμα Νιάρχος. Το έργο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε το κοινό σε sold out παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ηρώδειο, αλλά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

erotokritos maramis 2
Συναυλιακά το έργο προσέλκυσε και συγκίνησε πλήθος κόσμου, όπου κι αν παρουσιάστηκε, σε διάφορες πόλεις και φεστιβάλ. Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues και jazz χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση.

erotokritos maramis 3

 

Info
Πού: Θέατρο Απόλλων
Πότε: Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ πλατεία και θεωρεία / 12 ευρώ στον εξώστη
Προπώληση: Θέατρο Απόλλων, www.ticketservices.gr
Οργάνωση παραγωγής | ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ – ARTWAY | www.artway.gr
Ερμηνεύουν: Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Νένα) και Gautier Βελισσάρης (Πολύδωρος). Στο πιάνο και την αφήγηση ο συνθέτης.

* Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2018»

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*