«Ο καιρός των χρυσανθέμων» του Μάνου Ελευθερίου στο θέατρο Απόλλων

 
 
 

o kairos ton xrysanthemon

Το θεατρικό έργο «Ο καιρός των χρυσανθέμων», βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Απόλλων την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00.

Το χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη, που βαδίζει προς την δύση της ένδοξης ιστορίας της, καταφθάνει ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου για μια παράσταση στο Θέατρο Απόλλων.
Το τελευταίο βράδυ της περιοδείας, ο θίασος θα δειπνήσει στο μέγαρο των Πινά, μιας οικογένειας που έχει χάσει την παλιά της αίγλη και τα πλούτη της.
Ένα σκηνικό θαυμάτων αποκαλύπτεται σε αυτό το αποχαιρετιστήριο δείπνο, καθώς μυστικά βγαίνουν στο φως, θεατρικοί μονόλογοι αυτοσχεδιάζονται, άριες ακούγονται για πρώτη φορά από το γραμμόφωνο και η αγάπη θριαμβεύει, μεταφέροντας μας στην εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.
Με βάση το εμβληματικό και βραβευμένο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου, το έργο θα παρουσιαστεί θεατρικά σε δραματουργική επεξεργασία της Κίρκης Καραλή και της Αλίνας Κοτσοβούλου, φωτίζοντας λίγο περισσότερο την μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής Ευαγγελία Παρασκευοπούλου.

 

Info
«Ο καιρός των χρυσανθέμων»
Πού: Θέατρο Απόλλων
Πότε: Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Σύμβουλος δραματουργίας: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνογραφική επιμέλεια: Art direction
Visuals: Σέργιος Κοτσόβουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αλίνα Κοτσοβούλου

 

* Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2018»

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*