Ξεσήκωσαν το Γαλάτσι οι Ναξιώτες με τους χορούς και τα τραγούδια τους (video+φώτος)

 
 
 

xoreytika naxiotes galatsi 3

Πέντε από τους συλλόγους της Νάξου συμμετείχαν στο διήμερο πολιτισμικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο δήμος Γαλατσίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του θερινού Φεστιβάλ 2018.

xoreytika naxiotes galatsi 2

Ο Σύλλογος Κορωνίδας, ο Σύλλογος Κορωνιδιατών, ο Σύλλογος Κυνιδαριωτών, ο Σύλλογος Απολλωνιατών και ο Σύλλογος Απειράνθου με τα χορευτικά τους βρέθηκαν στο Άλσος Βεΐκου και μετέφεραν μέσα από τους χορούς και τα νησιώτικα τραγούδια το «άρωμα» της Νάξου ξεσηκώνοντας τους πάντες.

xoreytika naxiotes galatsi 4

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Ήθη, έθιμα και παραδόσεις μέσα από χορούς, μουσικές και τραγούδια» και σε αυτήν εκτός από τους Ναξιώτικους Συλλόγους συμμετείχαν και οι:
 Σύλλογος Πελοποννησίων, Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου και Λαμπρινής, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Σύλλογος Επτανησίων, Σύλλογος Θεσσαλών, Σύλλογος Ξηρομεριτών , Σχολή «Ο Νόστος», Σχολή «Το Χοροστάσι», Σχολή «Ο Ρύμβος», «Χοροπατήματα», Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών «ΧΟΦ», Ο Άσκαυλος και ο Σύλλογος Κρητών.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά όπου μέσα από παραδοσιακούς χορούς και μουσικές, ακούσματα γλωσσικά και δρώμενα ξεχωριστά, όσοι βρέθηκαν εκεί μεταφέρθηκαν νοερά στις παραδόσεις όλης της Ελλάδας.

Δείτε τα χορευτικά του Συλλόγου Κορωνιδιατών:

https://www.youtube.com/watch?v=j6ZHh_9e_vg&feature=youtu.be 

φώτος: Ο Σύλλογος Κορωνίδας χορεύει στο Άλσος Βεΐκου

(Visited 445 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*