3ο Παιδικό Εικαστικό Εργαστήριο δήμου Σύρου-Ερμούπολης: «Μονοπάτι» προς την κριτική σκέψη και την αισθητική

 
 
 

3o eikastiko ergastirio 2018 1

Για 3η συνεχή χρονιά, το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήριο του δήμου Σύρου-Ερμούπολης υπήρξε (για όσα παιδιά της Σύρου ηλικίας 8-14 ετών συμμετείχαν σε αυτό) μια εξαιρετικά δημιουργική διέξοδος.

Η συμβολή του στη συναισθηματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Τα βοήθησε να γίνουν πιο παραστατικά, τόνωσε την αυτοπεποίθησή τους και δημιούργησε μονοπάτια προς την κριτική σκέψη και την αισθητική, μέσω της συνεργασίας και της επικοινωνίας τόσο με τους εκπαιδευτές τους, όσο και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι και η Ελληνική Ψυχολογία ασχολείται με την ανάλυση της παιδικής ζωγραφικής, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες για τον αντίκτυπο της καθημερινότητας και των πράξεων των μεγάλων στον εσωτερικό κόσμο των παιδιών.

3o eikastiko ergastirio 2018 2
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του Εργαστηρίου, εγκαινιάστηκε στην Αίθουσα Τέχνης «Ι. & Ε. Βάτη» η έκθεση των έργων των μαθητών του 3ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 11:00-13:00 & 18:00-20:00, 25/12 και 26/12 θα είναι κλειστά).

3o eikastiko ergastirio 2018 3
Αναγνωρίζοντας, μάλιστα, τη σημασία και την αξία που έχουν οι δημιουργίες των παιδιών για τα ίδια και τους γονείς τους, θα μπορούν να παραλάβουν από τον χώρο όπου εκτίθενται στις 29 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης. Όσα παιδιά δεν παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους, μπορούν να ζητήσουν να τα παραλάβουν μαζί με τα έργα τους.

 

Θερμές ευχαριστίες
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης εξέφρασαν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του 3ου Παιδικού Εικαστικού Εργαστηρίου και συγκεκριμένα στους αξιόλογους εικαστικούς και παιδαγωγούς: Δανάη Κοκκίνου, Αργυρώ Διαμαντάκη, Σοφία Εμμανουήλ, Eileen Botsford-Βελισσαροπούλου και Χρυσάνθη Ζαράρη.

3o eikastiko ergastirio 2018 4
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν, επίσης, προς τους εικαστικούς Ραφαέλα Πασσά και Γιάννη Δανέλη, που πέραν των εικαστικών τους γνώσεων και δημιουργιών, προσέφεραν σημαντική στήριξη στην προετοιμασία και την οργάνωση του εργαστηρίου.
Θερμές ευχαριστίες, για μία ακόμη φορά και προς την εταιρεία ΙΚΕΑ για τη γενναιόδωρη προσφορά της με την ευγενική χορηγία των προϊόντων της και συγκεκριμένα των τραπεζιών και των καρεκλών, όπου εργάστηκαν και δημιούργησαν οι μικροί συμμετέχοντες στο εργαστήριο.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*