«Ο Έμπορος της Βενετίας» στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης

«Ο Έμπορος της Βενετίας»
Newsroom
01/09/2019 02:10
 
 
 

 

Η ταινία «Ο Έμπορος της Βενετίας» θα προβληθεί την Τετάρτη στο Θεατρικό μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο.

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2019, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η ταινία Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ (2004) σε σκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο «Ο Έμπορος της Βενετίας» είναι από τα πλέον γνωστά και ιδιαίτερα έργα του Σαίξπηρ, που αν και ανήκει στις «κωμωδίες» του, έγινε περισσότερο γνωστό για τις δραματικές σκηνές του, που έχουν βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις. Βλέπουμε μια εξαιρετική αναπαράσταση της Βενετίας του 16ου αιώνα, και μια πολύ καλή κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου, με σεβασμό στο πνεύμα και στο λόγο του Σαίξπηρ.
Ο μεγαλέμπορος της Βενετίας, Αντώνιο, δανείζεται χρήματα από τον Εβραίο τοκογλύφο Σάιλοκ για να βοηθήσει το νεαρό και απένταρο φίλο του Μπασάνιο να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Όταν, όμως, η ημέρα της πληρωμής φτάνει, ο έμπορος δεν μπορεί να ξεπληρώσει το δάνειο, γιατί όλα τα καράβια του έχουν χαθεί στη θάλασσα. Τότε ο αδίστακτος Σάιλοκ απαιτεί την πληρωμή του, που δεν είναι άλλη από μια λίβρα από τη σάρκα του Αντώνιο…

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

(Visited 291 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*