Στη Νάξο η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Newsroom
13/09/2019 12:00
 
 
 

 

Στη Νάξο και τη Δήλο πραγματοποιείται φέτος, από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, η 12η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τη συμμετοχή περίπου 400 μελών του.

Η Κίνηση Πολιτών «ΔΙΑΖΩΜΑ» ιδρύθηκε το 2008 με κύριο στόχο τη συμβολή στην προστασία και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. Το τελευταίο διάστημα το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σχεδιάζει και προτείνει την υλοποίηση νέων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού τα οποία έχουν ως στόχο την ένταξη των μνημείων στο κέντρο της ζωής, της επιχειρηματικότητας, της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πολιτιστική διαδρομή στη Νάξο

Φέτος το ΔΙΑΖΩΜΑ έχει επιλέξει και τη Νάξο, η οποία είναι ένας ιδανικός τόπος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος, καθώς συγκεντρώνει με μοναδικό τρόπο την ιστορική μνήμη όλων των εποχών πάνω της, έχει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, και φημίζεται ιδιαίτερα για τα τοπικά της προϊόντα και τον πλούσιο πρωτογενή τομέα της.

Η συνέλευση στη Νάξο σηματοδοτεί την προσπάθεια για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Πολιτιστικής Διαδρομής στο νησί, ενός ολιστικού προγράμματος πολιτιστικού τουρισμού που έχει ως στόχο να φέρει τα μνημεία του νησιού στο κέντρο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μάλιστα, το Σωματείο, έχει ήδη αναθέσει τις μελέτες αναπτυξιακού σχεδιασμού και marketing για την Πολιτιστική Διαδρομή της Νάξου στο μελετητικό γραφείο ΣΤΑΔΙΟΝ Α.Ε και το Δρ. Δημήτρη Κούτουλα. Η παραπάνω ανάθεση πραγματοποιείται χάρη στη σπουδαία χορηγία της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και της Aegean Airlines με το ποσό των 40.000 ευρώ συνολικά (ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ 20.000 ευρώ και Aegean Airlines 20.000 ευρώ).

Η παραπάνω μελέτη θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα γίνει στο δημαρχείο στις 21 Σεπτεμβρίου από 09:00 – 16:00, και θα προσφερθεί στους κατοίκους και τις αρχές του νησιού, με προοπτική την ένταξη του προγράμματος στο επόμενο Ε.Σ.Π.Α. που αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

Μουσικά δρώμενα

Τις υπόλοιπες μέρες τα 400 μέλη του Σωματείου που θα επισκεφτούν τη Νάξο θα ξεναγηθούν σε χώρους που προτείνεται να ενταχθούν στη διαδρομή (Ναός Δήμητρας στο Σαγκρί, κούρος του Απόλλωνα κ.ά).
Την επίσκεψη θα διανθίσουν δύο μουσικά δρώμενα, ανοικτά και στο κοινό. Στα Ύρια, 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, θα εκτελέσει έργα του κλασικού και ρομαντικού ρεπερτορίου. Και στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία του λιμανιού της Χώρας θα λάβει χώρα ένα δρώμενο με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια.

(Visited 172 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.